Újabb albínógyilkosságok Afrikában
Címlap / Őrület / Újabb albínógyilkosságok Afrikában

Újabb albínógyilkosságok Afrikában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Fegyveres csoportok újabb hét albínót öltek meg Tanzániában és Burundiban, hogy testrészeiket jó pénzért eladhassák a varázslóknak. 

Az afrikai albínókkal foglalkozó egyik civil szervezet szerint ezzel már 57-re emelkedett a meggyilkolt pigment hiányos emberek száma Tanzániában. Legutóbb május 2-án öltek meg fegyveresek egy 28 éves albínó nőt és négyéves gyermekét Cendajuruban, a burundi határ közelében. A fegyveresek végeztek a gyermek nem albínó nagyapjával is, aki megpróbálta megvédeni őket.


Az 57 dokumentált gyilkosság mellett 6 gyilkossági kísérlet is történt Tanzániában, ezekben az esetekben levágták valamilyen végtagját az áldozatnak. A burundi halálos áldozatok száma 14. A kanadai központtal működő civil szervezet, az Under the Same Sun hangsúlyozza, hogy ezek csak a nyilvántartott esetek, az áldozatok száma a valóságban jóval magasabb lehet, az elmúlt két évben biztosan meghaladja a százat.

Szóvá tették azt is, hogy az igazságszolgáltatás nehézkes, Tanzániában eddig csak két esetben született bírósági ítélet. Burundiban ebből a szempontból jobb a helyzet, a 14 gyilkossági ügyből 12-ben már született ítélet.

Az albínók elleni támadások 2007-ben kezdődtek, az alapvető ok a testrészeik magas piaci ára: a tanzániai rendőrség szerint a kuruzslóknak akár 15 millió forintnak megfelelő összegű bevételt is hozhat egy "komplet albínó készlet", a négy végtag, a nemi szervek, a fülek, az orr és a nyelv. Afrikának ezen a részén mágikus hatást tulajdonítanak az albínókból származó testrészeknek.

Az is gyakori, hogy a szülők megölik az újszülöttet, ha albínó, mert nem akarják magukat kitenni a társadalom megkülönböztetésének. Tanzániában ennek ellenére aránylag sok albínó él, a különböző becslések 150 és 200 ezer közé teszik a számúkat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3983 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x