Aromaterápiával kényeztetik az oroszlánokat
Címlap / Őrület / Aromaterápiával kényeztetik az oroszlánokat

Aromaterápiával kényeztetik az oroszlánokat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Egy angol állatkertben aromaterápiával kényeztetik az oroszlánokat és a majmokat, hogy a fogságban is elégedettek legyenek.  

A devoni Paignton Zoo lakói közül talán Indu, a nőstény oroszlán és Misha, a tapír élvezi a legjobban a szokatlan kényeztetést. Az utóbbi a legjobban azt szereti, amikor mandula olajjal kenegetik a hátát.

Julian Chapman, az állatkert emlős részlegének vezetője azt mondja, hogy sokféle módon gazdagítják az állatok környezetét, hogy fizikailag és lelkileg stimulálják őket. "Sok állat, főleg a nagymacskák jól reagálnak az illatokra, függetlenül attól, hogy más állatok, vagy növények és fűszerek illatáról van szó."


Lucy Manning vezető gondozó szerint, míg az embereket ellazítja levendula illata, a nagymacskákat felizgatja. "Ami azt illeti, a legtöbb illat stimulálja őket - az újdonság mozgásban tartja őket."

"Ha rácsöpögtetünk néhány csepp illatanyagot egy szalmával töltött párnára, a macskák játszanak vele, magukkal hordozzák és összegömbölyödve vele alszanak."

Az olajokat gyógyászati célra is felhasználják, főleg az emberszabásúak és a disznók bőrét kenegetik, hogy ne száradjon ki. A szurikáták pedig pattogatott kukoricát kapnak nasira, nehogy úgy érezzék, hogy ők kimaradnak a jóból.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2133 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x