Megmenekül a hajléktalanszálló
Címlap / Őrület / Megmenekül a hajléktalanszálló

Megmenekül a hajléktalanszálló

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A naponta 300 hajléktalant befogadó, budapesti Segítőház vezetői a múltban már többször is megkongatták a vészharangot az épület siralmas állapota miatt. A Homeless-Elephant jótékonysági kampánynak köszönhetően azonban az átmeneti szálló sorsa kedvező fordulatot vett, a hajléktalanok körülményei már idén télre jelentősen javulnak. 

"Ma is van olyan szoba, ahol az udvari növényzet már áttörte a rossz állapotú falat" - mondja  Divinszky Zsolt, a X. kerületi intézmény vezetője. "A vizesblokk minősíthetetlen állapotban van, a szálló közös zuhanyzójában rendszeresen térdig áll a víz, a szigetelés teljes hiánya miatt pedig a téli hónapokban közel milliós gázszámlával küszködünk!"

Talán különös, de az átmeneti szálló megmentésében azok a színes elefántszobrok játszották a főszerepet, melyekkel a tavalyi év során lehetett találkozni Budapest belvárosában.


A jótékonysági kiállítást főszervezője, az Elephant Holding ingatlanfejlesztő közölte: a művészek által egyedien megfestett szobrok értékesítéséből befolyt 15 millió forintot a szálló külső szigetelésének kivitelezésére, nyílászáróinak teljes cseréjére valamint az összes vizesblokk felújítására fordítják. A kivitelezés június 1-től szeptemberig tart. Az Elephant Holding tervezi a kampány folytatását, így a következő években a szálló bővítésére is sor kerülhet, mondta Csikós Balázs, az ingatlanfejlesztő igazgatója.


A Homeless-Elephant jótékonysági kiállítás munkájában mindvégig részt vett Csányi Sándor színművész, aki elmondta: "Mindannyiunk közös érdeke, hogy a hajléktalanok visszakerüljenek a munka világába, minél előbb képesek legyenek saját otthont fenntartani. A jelenlegi körülmények között azonban a Segítőház, mely éppen a visszailleszkedést segítő egyik legnagyobb és legsikeresebb hazai szervezet, nem tudott volna sokáig működni. Így a legjobbkor jött a támogatás. Köszönet mindenkinek, aki licitált a szobrokért vagy adománnyal segítette a jó ügyet."


"Aki szeretne részt venni a jótékonysági akcióban, még megteheti, hiszen a hajléktalanok megsegítéséért folyó kampány nem ért véget – emelték ki a szervezők - további elefántok várják leendő gazdáikat a Hungexpo területén, ahol bárki megtekintheti a szobrokat."

A jótékonysági akció következő állomása a XX. Kerületi Vigo Ház nyílt napján lesz június 13-án, vasárnap. Itt Csányi Sándor színművész egy hajléktalanokból álló zenekarral, az Oltalom Kulturális Körrel készül közös fellépésre. Az esemény részletei megtalálhatók az www.elephant.hu honlapon.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2007 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x