Az első ember, akit számítógép vírus fertőzött meg
Címlap / Őrület / Az első ember, akit számítógép vírus fertőzött meg

Az első ember, akit számítógép vírus fertőzött meg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Dr Mark Gasson testébe valóban bejutott egy digitális vírus, de nem lett tőle láza és hasmenése sem. Viszont megbolondította kísérleti laboratóriuma biztonsági rendszerét. 

A brit tudós szándékosan "fertőzte meg" magát, mint mondja, ő az első számítógép vírust hordozó ember.

Egy ahhoz hasonló chipet ültetett a keze bőre alá, mint amilyet a háziállatok azonosítására is használni szoktak. Normál üzemmódban a chip segítségével a laboratórium biztonsági rendszere távolról felismerte és kódok bepötyögése nélkül ajtót nyitott neki, a mobilja pedig oldotta a billentyűzárat. 

Dr Mark Gasson azonban megfertőzte a chipet egy vírussal, hogy bizonyítsa: a fertőzés továbbadható, amikor a biztonsági rendszer drótnélküli kapcsolatba lép vele és adatot cserél. Sőt a vírus akár kollégái belépőkártyáit is megfertőzhette volna, úgy, ahogy a számítógép hálózatokban terjednek a vírusok.

A kísérlet azt a nem túl felemelő jövőképet vetíti elénk, amikor az emberi implantátumokat, például a pacemakereket vagy a belsőfülbe ültetett hallásjavító készülékeket támadnak meg hekkerek vagy maguktól terjedő vírusok.

Mark Gasson szerint a kísérlet azt bizonyítja, hogy a implantátumok technológiája már arra a szintre fejlődött, amikor a beültetett kütyük képesek kommunikálni, valamint tárolni és manipulálni az adatokat.

Hozzátette, nincs arról tudomása, hogy valaha is így romlott volna el egy orvosi implantátum, de az elvi lehetősége már fennáll.

Szerinte egyre gyakoribb lesz, hogy az emberek implantátumokkal korrigálják betegségeiket, vagy akár növelik képességeiket, például bővítik a memóriájukat. "Következő evolúciós lépésünk jó eséllyel az lehet, hogy mi mind részben gépekké válunk, hogy fejlesszük magunkat, akár azért, mert ez válik a társadalmi normává, mint ma a mobilok, vagy azért, mert hátrányba kerülünk, ha nem tesszük."

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3254 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x