Exhumálják Bobby Fischert
Címlap / Őrület / Exhumálják Bobby Fischert

Exhumálják Bobby Fischert

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

Az izlandi legfelsőbb bíróság elrendelte a sakk legenda kihantolását, hogy végre pontot tehessenek egy elmérgesedett örökösödési vita végére. 

Az exhumálás után DNS vizsgálattal tisztázzák, hogy valóban az egykori sakk világbajnok lánya-e a jelenleg 9 éves Jinky Young, aki állítólag Bobby Fischer titkos fülöp-szigeteki szeretőjének a gyermeke.

Az izlandi legfelsőbb bíróság most felülbírálta a reykjaviki területi bíróság korábbi döntését, amely elutasította a 31 éves Marilyn Young, a gyermek anyja keresetét. A legfelsőbb bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy új bizonyíték került elő. A sakkozó ezek szerint pénzt küldött a nőnek röviddel a halála előtt és különben is, a gyermek érdeke az apa kilétének kiderítésére fontosabb az eddigi bizonyítékokkal kapcsolatos kétségeknél.


Marilyn Young egyébként korábban olyan fotókat mutatott be, amelyen hármasban láthatók és olyan képeslapokat, amelyeket Bobby Fischer a lánynak címzett és "Daddy"-ként, azaz apuként írt alá.

Bobby Fischer 2008-ban egy reykjaviki kórházban halt meg 64 évesen, egy ideje akkor már Izlandon élt. Bár amerikai nemzeti hőssé vált, amikor 1972-ben Borisz Szpaszkij legyőzésével megszerezte a világbajnoki címet és ezzel elsőként sikerült megtörnie a szovjet sakkhegemóniát, később összekülönbözött az amerikai hatóságokkal és külföldre költözött.


A vitát többek között az okozta, hogy a világbajnoki döntő 20 éves évfordulóján az amerikai embargó ellenére elvállalta a Szpasszkij elleni mérkőzés újrajátszását az akkor még Milosevics által vezetett Jugoszláviában. A most vitatott sorsú 2 millió dolláros vagyon jelentős része éppen ennek az ötmillió dolláros versenynek a díjából származik.

Soha többé nem tért vissza Amerikába, egy ideig Budapesten élt, majd 2000-től Izlandon, ahol állampolgárságot is kapott, mert különben ki kellett volna adni az Egyesült Államoknak.

A fülöp-szigeteki szeretővel és lányával szemben Bobby Fischer japán felesége, két amerikai unokatestvére és - adótartozás miatt - az amerikai állam áll a perben.

Az izlandi törvények szerint a feleség az örökség egyharmadára, míg a gyerek a kétharmadára tarthat igényt.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1848 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x