Szökés a bábú őrizte börtönből
Címlap / Őrület / Szökés a bábú őrizte börtönből

Szökés a bábú őrizte börtönből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

Két argentin rabló átmászott a börtön kerítésén és simán lelépett, mert az őrtoronyban létszámhiány miatt csak egy bábú volt, a biztonsági kamerák meg hónapok óta nem működtek.  

Komoly létszámgondok sújtják az argentin Neuquén tartomány börtönét, amelynek kerítése a jelek szerint éppen olyan átjárható, mint az argentin fociválogatott védelme volt a németek elleni vb meccsen.

Két rab, a fegyveres rablásért elítélt Walter Pozo és Cesar Andres ugyanis fogta magát, simán átmászott előbb a szögesdrót kerítésen, majd a falon is, és lelépett. Az akciót nem vette észre az őrség.


A szökéshez legközelebb álló őrtoronyban ugyanis Wilson volt szolgálatban. Wilson pedig nem ember, hanem egy kezdetleges bábú, amelynek a feje egy kipingált focilabda, amelyre rátettek egy börtönőr sapkát. Egyébként a Diario Rio Negro című lap szerint azért kapta a bábú a Wilson nevet, mert a Számkivetett (Cast Away) című filmben a lakatlan szigetre vetődő Tom Hanks "társa" egy Wilsonnak elnevezett labda.


Az eredeti Wilson

A börtön 15 őrtornya közül a létszámhiány miatt csak kettőben van igazi őr, a többiben bábúk vannak, a személyzet abban reménykedett, hogy a bábúk árnyéka és kontúrja képes megtéveszteni a foglyokat. A biztonsági kamerák pedig hónapok óta nem működnek, mert nem volt pénz a javításukra. A börtön egyik vezetője a sajtónak nyilatkozva annak a reményének adott hangot, hogy a sikeres szökés végre felhívja az illetékesek figyelmét a tarthatatlan állapotokra.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4561 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x