Kövérségi adót terveznek
hirdetés
Címlap / Őrület / Kövérségi adót terveznek

Kövérségi adót terveznek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

A túlsúlyos állampolgároknak kövérségi adót kellene fizetniük, mert többlet kiadásra kényszerítik az egészségügyi ellátást - javasolta egy parlamenti képviselő Németországban.  

 

Rendezvénynaptár
Marco Wanderwitz (CDU) szerint ésszerű lenne, hogy azok, akik felelőtlen, tudatosan egészségtelen életvitelt folytatnak, vállalják ennek pénzügyi következményeit. A szászországi politikus amúgy nem egy kispályás senki, aki most valami meghökkentővel szeretne végre feltűnni: ő vezeti a kormányzó CDU fiatal képviselőinek csoportját.

Javaslatát sokan támogatják, Juergen Wasem közgazdász például azt mondja, hogy az olyan hizlaló élelmiszerekre, mint a csokoládé az egészségi kockázatokra figyelmeztető feliratot kellene elhelyezni, ugyanúgy mint, a cigarettára.


A német tanárok szövetsége pedig azt javasolja, hogy rendszeresen mérjék a gyerekek súlyát az osztályokban és a túlsúlyosakról értesítsék a gyermekvédelmi hatóságokat, amelyek szükség esetén akár kórházba is szállíthatják őket.

A brémai Jacobs egyetem felmérése szerint az emberek többsége támogatná a kövérségi adó bevezetését, az ellenzéki politikusok azonban élesen elvetették az ötletet.

A német egészségügyi ellátás a magyarhoz hasonlóan túlterhelt és állandóan deficittel küzd. A kövérségből adódó egészségügyi többletkiadások évi 19 milliárd euróval terhelik a német költségvetést.
 
 
 
[ 3565 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x