Kényszerű gólyafióka-mentés
Címlap / Őrület / Kényszerű gólyafióka-mentés

Kényszerű gólyafióka-mentés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Ma délután Badacsonytördemicen elkezdődött az elhúzódó pótköltések miatt bajba került gólyafiókák mentése.  

A júniusi hideg idő miatt kitolódótt a fehér gólya költése, a fiókákat a vonuló szülők kénytelenek magukra hagyni. Ezek a sok esetben még repülni nem tudó madarak a lakosság és a természetvédelmi hálózat segítségére szorulnak.

Egy badacsonytördemici fészekből két gólyafiókát kellett emelőkosaras daruskocsival lehozni. Az azonnali beavatkozásra azért volt szükség, mert bejelentés érkezett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósághoz arról, hogy a madarakat két-három napja magukra hagyták a szülők.


A nemzeti park őrszolgálata az E.ON-Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. munkatársaival és daruskocsijával azonnal a helyszínre sietett, és lehozták a fiókákat.

A madarakat a nemzeti parki őrszolgálat az MME Fenékpusztai Madárgyűrűző és Madármentő Állomására szállította, ahol a lesoványodott állatok szakszerű ellátásban részesültek, és már maguktól esznek. A mentett állatok itt fognak kitelelni, és csak jövő tavasszal, a vonuló gólyák hazaérkezésekor lehet elengedni őket.


Mit tehetünk a gólya fiókákért?

A legfontosabb, hogy figyeljük a még lakott gólyafészkeket, különösen akkor, ha egyértelműen röpképtelen fiókák vannak benne. Szerencsés esetben ezeket még etetik a szülők, ha azonban már nem, akkor azonnal értesítsük a területileg illetékes nemzeti park igazgatóság őreit.

További részletek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3067 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x