Mansiat Nasszer, a Szemét városa
Címlap / Őrület / Mansiat Nasszer, a Szemét városa

Mansiat Nasszer, a Szemét városa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Szinte hihetetlen, de egy egész város él Egyiptomban a Kairóból odahordott szemét guberálásából. A szemét hegyekben áll, a félbehagyott házakat is ellepi. 

Mansiat Nasszert, Kairó egyik elővárosát gyakran hívják egyszerűen a Szemét városának, a képek alapján érthető, hogy miért. A városban vannak utcák, vannak házak - és vannak lakók. Mindent elborít a hegyekben álló szemét, amelyet maguk a helyi lakosok hordanak ide az egyiptomi fővárosból - teherautón, vagy talicskán, mindegy. A lényeg, hogy a felhalmozott szemetet gondosan átbogarásszák, hátha találnak benne valami használhatót vagy eladhatót.


A vicc az, hogy Mansiat Nasszer lakói sokkal hatékonyabbak az újrahasznosításban, mint bármely reciklálási rendszer, amit a fejlett országokban bevezettek. A szemét 80 %-át (!) újrahasznosítják, míg a maradékát részben feletetik az utcán élő disznókkal, vagy elégetik tüzelőként.

A nyomortanya guberáló lakói persze nem élnek túl jól, de sok családnak már generációk óta ez jelenti a biztos megélhetést.


Kairó szemetének a harmadát ők dolgozzák fel, ráadásul ez semmilyen költséget nem jelent a városnak és számos család ennek köszönheti, hogy kikerült a még mélyebb nyomorból. A  Mansiat Nasszer-i módszert a világ több városában lemásolták már, így többek között Manilában, Bombayben és Los Angelesben.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3779 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x