Internetes csalók elloptak egy házat
Címlap / Őrület / Internetes csalók elloptak egy házat

Internetes csalók elloptak egy házat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Nigériai internetes csalók a Dél-Afrikában élő tulaj nevében, de annak tudta nélkül eladtak egy ausztráliai házat, a befolyó 485 ezer dollárt meg persze lenyúlták. A tulaj most még adót is fizethet a soha nem látott vételár után... 

A csalók többszöri e-mail váltással vettek rá egy ingatlan ügynököt, hogy adja el a Perthben álló házat. Ez még júniusban történt, de csak a napokban derült ki, amikor egy volt szomszédja felvette a kapcsolatot a Dél-Afrikában élő (volt...) tulajdonossal, Roger Mildenhallal. Az ausztrál Sunday Times szerint a 64 éves ingatlanfejlesztőnek a rendőrség azt mondta: nagy valószínűséggel soha egy fillért sem fog megkapni a vételárból.

Az adóhivatal pedig, hogy teljes legyen a gyönyör, a vételárra kalkulált nyereségadót is bevasalja a kifosztott férfin. A nigériai csalókon nyilván nem tudná...


A csalók számos e-mailt küldtek az ingatlanosnak, azt ecsetelve, hogy az építtető pénzügyi nehézségei miatt a házat sürgősen el kell adni. Számos hamisított dokumentumot pedig faxon küldtek az ügynöknek. A mikor az ügy kipattant, már éppen Roger Mildenhall egy másik ingatlanát kezdték árulni.


Az ausztrál ingatlanosok szövetsége és a rendőrség most azt vizsgálja, a hamis megbízást végrehajtó ingatlanközvetítő mennyire volt körültekintő. Roger Mildenhall szerint semennyire, a dokumentumokon szereplő aláírás ugyanis szembetűnően hamis. "Olyan, mintha egy ötéves leírta volna a nevemet nyomtatott betűkkel" - dühöngött a tulaj, aki most az adás-vételt lebonyolító ingatlanügynökséget perli a veszteségéért.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3093 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x