Formabontó, futurisztikus temetések
Címlap / Őrület / Formabontó, futurisztikus temetések

Formabontó, futurisztikus temetések

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Cambridge városának önkormányzati temetkezési vállalata "sci-fi" temetéseket tervez: mélyfagyasztánák, vagy vegyszerrel feloldanák a holttesteket. 

A városi képviselő testülettől hivatalosan engedélyt kértek az újításra, azzal érvelve, hogy a XXI. században a halált is "kereskedelmi megközelítéssel" kell kezelni, az új módszerek pedig kevésbé terhelik a környezetet, mint a hagyományosak.

Az egyik tervezet módszerrel -196 fokra hűtenék le a holttestet, amely így már könnyedén porrá zúzható. A hidegen kiszárított port aztán környezetbarát komposztként használhatják, vagy biológiailag lebomló kosarakban eltemetik.


A másik megoldás lényege, hogy a selyem zsákba varrt holttestet 160 fokos lúgos oldatba mártják, amelyben három óra alatt feloldódik. Az eredmény egy kis fehér por, amit urnába is helyezhetnek és egy zöldes folyadék, amit akár a szennyvízcsatornába is le lehet ereszteni.

A temetkezési vállalatot a sírkertben tapasztalható helyhiány, illetve a krematórium széndioxid kibocsátása késztette új temetkezési megoldások keresésére. A második, feloldásos módszert eddig az Egyesült Államok hat államában engedélyezték.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4028 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x