Autogramokkal segítik a kutyák mentését a sztárok
Címlap / Őrület / Autogramokkal segítik a kutyák mentését a sztárok

Autogramokkal segítik a kutyák mentését a sztárok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Több ismert sztár állt a kezdeményezés mellé, amelyet a magyar vizsla, a német dog és a tacskó hivatalos fajtamentőjeként működő, de esélytelen keverékeket is mentő állatvédő szervezet, a Futrinka Egyesület indított annak érdekében, hogy mentési munkájához támogatást kaphasson úgy, hogy közben mégis ad valamit.  

A Futrinka Egyesület az év végén egy 2011-es heti bontású, igényes, képekkel és leírásokkal tűzdelt határidőnaplóval állt elő, melyet a számára adományt nyújtó magánszemélyek és cégek részére küldött ajándékba.

Az év elején megkeresték Magyarország kedvenceit, hogy vállalnák-e azt, hogy néhány határidőnaplót dedikálnak, ezzel is segítve a szervezet által végzett munkát, hiszen az aláírt határidőnaplókat a Futrinka Egyesület elárverezteti, a befolyó teljes összeget pedig a gondozásában lévő kutyák ellátására fordítja.
 
Sokan nem is hinnék, hogy mekkora szükség van a fajtamentő szervezetek tevékenységére, pedig a fajtatiszta kutyákból is egyre többen kerülnek bajba.

Csak két példa a tavalyi mentvényeink közül, melyek végül happy end-del zárultak:
tacskosos.blogspot.com/2010/09/36-het-nem-volt-tul-intenziv-de.htmlvizslanaplo.blogspot.com/2010/12/herics-egy-szaporito-hagyateka.html


Kutyát tartani komoly vállalás, s sok ember számára a változó életfeltételek egyben a társállat feladását is jelentik. A magyar vizsla hiába nemzeti kincs, ha a Futrinka Egyesület gondozásában lévő tucatnyi egyed mellett még hosszasan kígyózik a várólista, ahonnan csak egy-egy hely felszabadulásakor érkezhet új kutya.


A német dogok termetük miatt különösen érintetté váltak, hiszen az ő normál fenntartásuk is rendkívül költséges. Megdöbbentő, de jelenleg is több fiatal, serdülő német dog vár a Futrinka Egyesület gondozásában gazdára. A mentendő tacskók száma is drámaian növekszik, s bár ők kis termetükkel nem annyira "válságérzékenyek", az ő esetükben a fajtamentés hírének terjedésével együtt járó bejelentési szám növekedéséről lehet szó. Az esélytelen keverékek pedig tényleg esélytelenek akár koruk, akár viselkedésük, akár földrajzi elhelyezkedésük okán. Hiába, nem minden kutya születhet jó helyre.

 
Minden kutya oltva, egyedi azonosító chippel ellátva, ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel, ellenőrzött módon fogadható örökbe. Mert aki már egyszer megmenekült, nem kerülhet soha többé bajba, a Futrinka Egyesület igyekszik minden védence életét nyomon követni a későbbiekben is.

 
Ehhez az állatvédelmi tevékenységhez adták a nevüket a hazai sztárok közül többen - a szó szoros értelmében, papírra vetve. Reméljük, hogy értéknek találtatnak ezek az aláírások, hiszen amellett, hogy számukra hatalmas megtiszteltetés volt találkozni és néhány szót beszélni ezekkel az ismert és elismert emberekkel, az elárverezett határidőnaplókból befolyó összegnek kellene elindítania az évet. Egy valóvilágos szlogennel élve, itt most tényleg a lét a tét. Kutyák léte.

Bővebb információ a licitről.

Itt lehet licitálni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5168 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x