Furcsa betegség: allergiás a hidegre
Címlap / Őrület / Furcsa betegség: allergiás a hidegre

Furcsa betegség: allergiás a hidegre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A 10 éves Jade Ellwanger sokat szenved télen. Allergiás ugyanis a hidegre. A melegre is, de az kevésbé okoz gondokat, lévén, hogy Kanadában él.  

Azt, hogy allergiás a hidegre, szó szerint kell érteni. Ha túl sokat van a hidegben, autoimmun betegsége miatt a bőre fájdalmasan megdagad és kivörösödik, néha kiütések is ellepik a testét, ez annyira fáj, hogy ilyenkor sírni szokott.

A betegsége nagyon ritka, az iskolatársai nem is hallottak még ilyesmiről, ezért - mint mondja - sokan nem is hisznek neki. A legrosszabb, hogy nem mehet ki a szabadba a barátaival játszani, az iskola szüneteiben is bent marad az osztályteremben. Így megy ez októbertől áprilisig.

Reggel egészen az iskola bejáratáig viszik kocsival, hogy minél rövidebb időt töltsön a hidegben. Ha meg már bent van, vagy fél órán át magán tartja a kabátot, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás is beindíthatja a kellemetlen tüneteket.

Az évek során Jade Ellwanger megtanult együtt élni a betegségével. Az anyja szerint az iskola, a barátok jelentik a legfőbb támaszt.

Jade minden reggel megnézi a híreket, hogy pontosan tudja, milyen idő várható. "Valószínűleg ő az egyetlen gyerek a suliban, aki nem a rajzfilmekkel kezdi, hanem a hírekkel" - mondja az anya. A lány csak 14 és 26 C fok között érzi jól magát.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4583 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x