Hajmeresztő! Hajmúzeum 16 ezer nő hajából!
Címlap / Őrület / Hajmeresztő! Hajmúzeum 16 ezer nő hajából!

Hajmeresztő! Hajmúzeum 16 ezer nő hajából!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

A törökországi Avanosban (Kappadókia térségében) működik egy különös múzeum, amely ha nem is vetekedhet az őskeresztények híres sziklába vájt házaival, mára már komoly turista látványosságnak számít.  

Avanos már vagy ötezer éve híres jó minőségű agyagedényeiről, amelyeket egy közeli folyó fémekben gazdag agyagából készítenek. A turisták azonban manapság nem az edényei miatt keresik Galip fazekas műhelyét. Hanem a világ egyik legfurább múzeuma, hatalmas hajgyűjteménye miatt.


Galip üzletében és pincéjében a padlót kivéve mindent, de szó szerint mindent női hajfürtök borítanak. 16 ezer nőé, és mindegyik fürt fel van címkézve, az adományozó névével és címével.


A gyűjtemény története 30 éve kezdődött, amikor Galip egyik ismerősének el kellett hagynia Avanost. Hogy legyen, ami emlékezteti Galipot rá, levágott egy fürtöt a hajából és a fazekasnak adta. Azóta a nők nagy része, aki meglátogatja a fazekas műhelyt vagy a múzeumot, ott hagyja az egyik fürtjét. Ma már 16 ezer különböző színű, a világ minden tájáról érkező nőtől származó hajtincs gazdagítja a páratlan gyűjteményt. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3732 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x