Vakvezető kutya vezeti a vak kutyát
Címlap / Őrület / Vakvezető kutya vezeti a vak kutyát

Vakvezető kutya vezeti a vak kutyát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Edward, az angliai Suffolkban élő kutya maga is vakvezetőként dolgozott éveken át, míg meg nem vakult.  

Edward már hat éve élt Graham Waspevel és családjával, hűséges vakvezetőként, amikor mindkét szemét el kellett távolítani gyógyíthatatlan szürkehályog miatt. A 60 éves Graham Waspe azonban nem akart megválni hűséges társától, ezért az új vakvezető kutyájának, a kétéves Opalnak kettős feladata van. A férfi mellett Edwardot is vezetnie kell.


A megvakult vakvezető kutya most jól megérdemelt nyugdíjas életét éli a családdal. Ha közterületre mennek sétálni, az a felírat van rajta, hogy "nyugdíjas vakvezető", míg Opalon a szabványos "vakvezető" felírat olvasható.


"A feleségem és én sírtunk, amikor megtudtuk, hogy Edwardnak hályoga van és meg fog vakulni, de mindenképpen gondoskodni akartunk róla" - mondta Mr Waspe. "Októberben vesztette el a látását, de azóta hihetetlenül jól alkalmazkodott ehhez. Ő és Opal nagyon ragaszkodnak egymáshoz, és imádnak egymáshoz simulva elterülni."


A nyolcéves Edward egyébként teljesen egészséges. Graham Waspe hivatalosan vak, de az egyik szemével korlátozottan lát. A férfi és a két kutya egy ideje rendszeresen felkeres iskolákat és lakóközösségeket, hogy a vakvezető kutyákat támogató alapítványnak gyűjtsön.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8499 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x