Japán: Fukusima Csernobil kategóriájában van, már 27 ezer...
Címlap / Őrület / Japán: Fukusima Csernobil kategóriájában van, már 27 ezer halott

Japán: Fukusima Csernobil kategóriájában van, már 27 ezer halott

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Német szakértők szerint a fukusimai atomerőműnél csak most kezdődnek az igazi problémák. Brit geológusok úgy vélik, Tokiót is sújthatja földrengés. A katasztrófa halálos áldozatainak becsült száma már meghaladja a 27 ezret.  

A Német Sugárvédelmi Társaság elnöke szerint Japánban csak most kezdődnek a problémák a szerencsétlenül járt atomerőmű miatt. Sebastian Pflugbeil a német Deutschlandradio-nak nyilatkozva azt mondta: "Csernobil ligájában vagyunk, a radioaktív anyag szétesése folytatódik".

Az IAEA, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség mérési eredményeit kommentálva kijelentette: a radioaktív terhelés Fukusima körzetében összehasonlítható a csernobili szerencsétlenség után terheléssel. A szakértő egyúttal "médiaproblémának" nevezte azt a tényt, hogy a fukusimai katasztrófa hírei fokozatosan a háttérbe szorulnak.


A japán hatóságok szerint a fukusimai atomerőmű 3. reaktora valószínűleg megsérült, ezért nagy mennyiségű rádioaktív szennyeződés került ki belőle. Tegnap ennél a blokknál három munkás sugárfertőzést kapott a padlón lévő víztől, amely 10 ezerszer szennyezettebb volt egy normálisan működő reaktor hűtővízénél. A munkások mintegy háromnegyed órát töltöttek a 15 centis vízben.

Az 1. és a 2. blokknál ma felfüggesztették a helyreállítási munkálatokat a víz radioaktivitása miatt. A vizet megpróbálják kiszivattyúzni. Az 1. reaktornál is még mindig túl magas a nyomás.

Brit geológusok úgy vélik, hogy a Japánt sújtó óriási földrengés nyomán nőtt a valószínűsége egy Tokiót pusztító földmozgásnak is.  Roger Musson, a brit geológiai intézet munkatársa szerint a rengések megváltoztatták a földfelszínt és most egy úgynevezett vetődésnél Tokió közelében növekszik a nyomás. Ez nem jelenti azt, hogy ugyanakkora rengések következnének be, mint március 11-én, mert a főváros körzetében más a tektonikus lemezek és vetődések szerkezete.


Az NHK japán közszolgálati televízió szerint a földrengés és a cunami után legalább 56 kórházban kezelt beteg halt meg, mert nem kapott megfelelő orvosi ellátást. Az áramkimaradás miatt leállt a fűtés és nem működtek az orvosi felszerelések, még a lélegeztető gépek sem.

A hivatalos összesítés szerint eddig 10 035 halálos áldozatot találtak. A nyilvántartott eltűntek száma 17 443. Az utóbbiakat ennyi idő után gyakorlatilag szintén halálos áldozatnak lehet tekinteni, ezért a katasztrófa halálos áldozatainak a száma várhatóan meghaladja majd a 27 ezret.

Forrás: NHK, vilagtudomany.hu, CNN, Mainichi
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5231 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x