Fukusima: műanyaggal próbálják betömni a reaktorblokk falán...
Címlap / Őrület / Fukusima: műanyaggal próbálják betömni a reaktorblokk falán a rést

Fukusima: műanyaggal próbálják betömni a reaktorblokk falán a rést

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A fukusimai atomerőmű 2. blokkjának falán tátongó 20 centis rést, amelyből sugárszennyezett víz szivárog, ma megpróbálják vizet felszívó polimerrel betömni. Azt azonban elismerik, hogy akár hónapokig is szivároghat még a rádioaktív víz. 

Az NHK, a japán televízió szerint az erőművet üzemeltető tokiói áramszolgáltató vállalat, a Tepco letett arról, hogy betonnal próbálja meg elzárni a rést. Inkább egy olyan műanyag polimert használnak, amely a saját súlyának akár az ötvenszeresét is meg tudja kötni vízből.

A repedés nem magának a reaktornak a védőfalán, hanem egy két méter mély medence falán tátong, ebben a medencében olyan elektromos vezetékek vannak, amelyek a reaktor vízellátó rendszerének közelében futnak. A medencében 10-20 centis víz áll. Azt még mindig nem tudni, hogyan került a rádioaktív víz a medencébe. A radioaktív sugárzás értéke eléri az óránkénti 1000 millisievertet.


A Tepco közölte, hogy a fukusimai atomerőmű többi blokkjánál nem találtak szivárgást. A tokiói kormány szóvivője viszont azt mondta, hogy akár hónapokig számítani kell még szivárgásokra a sérült fukusimai atomerőműben. A veszélyzónában élők ezért - mint mondta - "egy ideig" még nem térhetnek vissza otthonaikba.

A rendőrség hivatalos összesítése szerint eddig 12 009 halálos áldozatot találtak. A nyilvántartott eltűntek száma 15 472. Az utóbbiakat ennyi idő után gyakorlatilag szintén halálos áldozatnak lehet tekinteni, ezért a katasztrófa halálos áldozatainak a száma várhatóan meghaladja majd a 27 ezret. A japán haderő tegnap óta amerikai segítséggel próbálja felkutatni az eltűnteket.


A japán egészségügyi minisztérium szerint ismét iható a csapvíz, sugárfertőzöttségének a szintje az egészségügyi határérték alá csökkent. Tokióban is feloldották a vezetékes ivóvíz fogyasztásának korlátozását.

Forrás: NHK, Mainichi
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3136 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x