Fukusima: még szívárog a radioaktív víz
hirdetés
Címlap / Őrület / Fukusima: még szívárog a radioaktív víz

Fukusima: még szívárog a radioaktív víz

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Egy repedést sikerült betömni a fukusimai atomerőmű falán, amelyen keresztül igen erősen szennyezett víz folyt a tengerbe. Ugyanakkor a magas sugárfertőzöttségű hűtővíz közben továbbra is szivárog a kettes reaktor melletti medencéből.  

Tegnapra ismét változott a szakértők véleménye: eszerint nem a gödör falán át szivárog a víz, hanem egy csőből. Most az egyik kábelcsatornánál lévő repedésbe mintegy hatezer liternyi, folyékony üveg alapú szigetelőanyagot öntöttek cementtel keverve, így betömítettek egy rést.

A fukusimai erőmű üzemeltetője bejelentette, hogy a március 11-i földrengésben, majd az azt követő cunamiban megsérült üzem környékén 7,5 milliószoros volt a radioaktív jód koncentrációja az óceán vizében. A Tokyo Electric Power Co. szakértői egy másik mintában 5 milliószoros koncentrációt mértek, míg a szintén radioaktív cézium koncentrációja 1,1 milliószoros volt.

Közben tovább szivattyúzzák a Tepco szerint csak "alacsony fertőzöttségű" titulált vizet a tengerbe. A cég összesen 11,5 ezer tonna vizet fog átszivattyúzni, ennek alig 25 százalékával sikerült keddre végezni.

Bár a tengerbe szivattyúzásra maga a kormányzat is engedélyt adott, mondván a sugárzás hamar eloszlik majd, az erőmű környékén mégis sugárzó jóddal igencsak fertőzött halakat találtak. Hétfőn szakemberek egy kilogrammonként 4000 becquerel aktivitású jód-131-gyel fertőzött halat találtak, több mint három mérföldre a partoktól. Kedden ezért a kormányzat 2000 becquereles határt állapított meg a halak kilogrammjára, csakúgy, mint a zöldségek esetében. A cézium esetében 500 becquereles szintet írtak elő

A halászat egyébként teljesen leállt a környéken, részint a radioaktív sugárzás, részint pedig a kikötők és hajók sérülései miatt. A helyi halászok egyre sürgetik a Tepcot, hogy hagyjon fel a radioaktív víz tengerbe eresztésével és fizessen nekik kártérítést. A vállalat egyelőre összesen mintegy kétmillió dollárt ajánlott fel a halászoknak fájdalomdíjként, amiért fel kellett hagyniuk a munkával és el kellett költözniük a környékről.

Forrás: vilagtudomany.hu, NHK
 
 
[ 1821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x