Macieső a jégkorong világbajnokságon
hirdetés
Címlap / Őrület / Macieső a jégkorong világbajnokságon

Macieső a jégkorong világbajnokságon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel a Telenor és a Magyar Jégkorong Szövetség idén is megrendezi a Dobj egy macit! jótékonysági akciót. Az eseményre ezúttal a Divízió I-es jégkorong világbajnokság április 22-i Magyarország-Spanyolország mérkőzésén kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában. 

 

Rendezvénynaptár
A jégkorong világbajnokság negyedik napján a magyar csapat játéka mellett a plüssmackók is a figyelem középpontjába kerülnek. A szurkolók az első magyar gól után a jégpályára dobhatják a gyerekeknek szánt plüssmacikat.


"Az első magyarországi Dobj egy macit! akciót három évvel ezelőtt a Miskolci Jegesmedvék csapata szervezte meg. A kezdeményezés nagy sikert aratott, rengeteg plüssfigurát gyűjtöttek a játékosok és a szurkolók a rászoruló gyermekek számára. 2009-től a Telenorral együtt mi is minden évben megrendezzük ezt a jótékonysági akciót. Bízom benne, hogy a spanyolok elleni világbajnoki mérkőzésen nemcsak a magyar csapat arat győzelmet, de rengeteg játékot is gyűjtünk majd a gyerekeknek" – mondta Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke.


A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget.


"Az idei Dobj egy macit! akciót a nemzetközi sportéletben is jelentős Divízió I-es jégkorong világbajnokság egyik izgalmas meccsére időzítettük. Bizonyára megható pillanat lesz, amikor a teltházas Sportarénában a jeget plüss mackók ezrei borítják el. Ráadásul a közvetítéseket világszerte több millión követik majd, így messze eljut a híre a magyar jégkorong rajongók jócselekedetének" – nyilatkozta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott PR vezetője.


A Dobj egy macit! jótékonysági akció keretein belül a szurkolók évről évre egyre több plüssállatot ajándékoznak a beteg és rászoruló gyerekeknek. A 2009-es első jótékonysági eseményen 4352 plüssmacit és más plüssállatot gyűjtöttek össze a nézők, míg tavaly már 4451 figurát dobtak a jégpályára. A világbajnokságon összegyűjtött macikat többek között a Bethesda Gyermekkórház, az Esze Tamás Gyermekotthon valamint Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona kapja majd.

A plüssállatokat ebben az évben is a magyar jégkorong-válogatott tagjai adják át a gyerekeknek. (A képek és a videó tavaly készültek.) 

 
 
[ 3146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x