Kitiltottak 80 ezer embert Fukusima körzetéből
Címlap / Őrület / Kitiltottak 80 ezer embert Fukusima körzetéből

Kitiltottak 80 ezer embert Fukusima körzetéből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Robotok magas szintű radioaktivitást észleltek a fukusimai atomerőmű épületeiben. Az üzemeltető Tepco cég képviselője azt mondta, hogy először a radioaktivitást kell csökkenteni ahhoz, hogy a kármentési munka az épületen belül folytatódhasson. 

Húsz kilométeres körzetben kitiltották a lakosságot a fukusimai atomerőmű környékéről. Ezt a japán kormány képviselője jelentette be, hozzátéve, hogy az intézkedés összesen 27 ezer háztartást, illetve az eddig ott élőket érinti. Becslések szerint ezzel az intézkedéssel nyolcvan ezer ember veszítette el immár hivatalosan is az otthonát.

A kormány képviselője, Jukio Edano megígérte, hogy a lakosok rövid időre visszatérhetnek, hogy ingóságaikat összeszedjék, de azok, akik az erőmű körüli 3 kilométeres körzetben laktak, már ezt sem tehetik meg.

A Tokyo Electric Power Company közleménye szerint vasárnap és hétfőn robotok dózismérővel és kamerákkal felszerelve vizsgálták az épületeket. A Tepco szerint a robotok több mint 50 percet töltöttek az épületekben, és ezalatt 18,9 millisievert radioaktivitást mértek az egyes, és 6,46 millisievertnyi sugárzást a kettes számú reaktorban. Ez a sugárzási szint már rövid ideig is veszélyes az emberre. 

A sugárzást sievert egységekben mérik, amely az emberi szövetek által elnyelt sugárzás mennyiségét adja meg. A természetes háttérsugárzás, amelynek az emberek ki vannak téve, átlagosan 2-3 millisievert évente. Egy komputertomográfos (CT) felvétel során jellemzően 15 millisievert sugárdózist kap egy felnőtt, a gyerekek ennél többet. Egy szokványos mellkasröntgen 0,02 millisievert, míg egy fogröntgen 0,01 millisievert sugárterhelést jelent.

Egy sievert (Sv) 1000 millisievert (mSv). Néhány adat a nagyobb sugárdózisok egészségügyi veszélyeiről: a bejelentések szerint a japán atomerőműben történt robbanás után a partoknál 400 millisievert volt óránként a sugárzás mértéke. Ez a szám 20-szorosa annak a sugármennyiségnek, amely az atomerőművi dolgozókat és uránbányászokat egy év alatt éri.

A videofelvételek is mutatják a különböző nehézségeket, amelyek akadályozzák a munkát az épületek belsejében. A hármas számú reaktorban acéllemezek és egyéb törmelékek szóródtak szét a padlón, valószínűleg a március 14-i hidrogénrobbanást követően. Félő, hogy a villamosenergia-rendszer is megsérült. A Tepco szerint a páratartalom a kettes reaktorban 94-99 százalék, a robotkamera lencséje teljesen bepárásodott. A cég úgy véli: a páratartalom azt jelzi, hogy a radioaktív gőz szivárgott be az épületbe, ezért először szellőztető berendezést kell telepíteni, hogy kitisztítsák a levegőt, mielőtt az emberek ott ismét dolgozni kezdenek.

Közben az atomerőmű kettes reaktorából mintegy tízezer tonna erősen radioaktív vizet szivattyúznak ki egy külön tartályba, hogy a víz ne akadályozza a helyreállítási munkálatokat.

A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár megrongálta a nukleáris erőmű reaktorainak hűtőrendszerét, a kármentés során előbb több ezer tonna tengervizet, majd vezetékes vizet használtak fel a reaktorok hűtéséhez, hogy megakadályozzák a fűtőelemek leolvadását. Ez a sugárszennyezett víz - becslések szerint mintegy 60 ezer tonna - elárasztotta az erőmű hat reaktora közül háromnak a géptermét, a csatornarendszerét és a földalatti folyosókat.

Forrás: vilagtudomany.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2075 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x