Időutazó ország: Szamoa egy napot ugrik a jövőbe
Címlap / Őrület / Időutazó ország: Szamoa egy napot ugrik a jövőbe

Időutazó ország: Szamoa egy napot ugrik a jövőbe

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

A csendes-óceáni szigetország lakói testületileg időutazóvá válnak, mert az állam 24 órával a jövőbe katapultálja magát.  

Szamoán ugyanis a kormány döntése miatt idén december 29. után rögtön december 31. jön majd. A sziget áthelyezi magát a keleti időzónából a nyugatiba, hogy Ausztráliával és Új-Zélanddal, nyugati szomszédaival azonosak legyenek náluk is a naptári napok. Ettől a kereskedelem könnyebbé válását várják. Jelenleg nem esnek egybe a hétvégék, ezért Tuilaepa Sailele Malielegaoi kormányfő szerint heti két munkanapot veszítenek a nyugati partnerekkel folytatott kereskedelemben.


Érdekes, hogy 119 évvel ezelőtt Szamoa pont az ellenkező időutazást hajtotta végre: akkor a nyugatiból a keleti időzónába helyezték át magukat, hogy az amerikai, mindenekelőtt a kaliforniai naptárhoz igazodjanak.


A kereskedelmi előny most, hogy már nem Kalifornia a legfontosabb gazdasági partner, egyértelmű, az idegenforgalmi szervezetek viszont aggódnak. Ők ugyanis eddig kihasználták, hogy Szamoa a napválasztó vonal keleti oldalán van és azzal reklámozták a szigetet, hogy minden áldott nap itt nyugszik le a Nap utoljára. Ennek most vége lesz, Szamoa ebből a szempontból nem lesz különleges hely. Igaz, a kormány azt mondja, hogy lehet majd közös turista programokat szervezni az egy órás repülőútra fekvő Amerikai Szamoával és azt hirdetni, hogy egy ilyen úton ugyanazt a napot kétszer lehet átélni.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4148 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x