Robotzsaru szemüveg a rendőröknek
Címlap / Őrület / Robotzsaru szemüveg a rendőröknek

Robotzsaru szemüveg a rendőröknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

A brazil rendőrség olyan intelligens szemüveg kifejlesztésére adott megbízást, amely képes akár arcok százait is beszkennelni és azonosítani másodpercek alatt. 

Brazíliában rendezik 2014-ben a következő foci-világbajnokságot, majd 2016-ban az olimpiát, és a helyi rendőrségre ezért igen nagy feladat hárul. A brazil közbiztonság egyébként sem épp példaértékű, egy VB pedig komoly rendvédelmet és bűnmegelőzést igényel. A helyi rendőrség ezért egy olyan módszer kifejlesztését ösztönzi, amelynek segítségével azonnal kiszúrható egy nagyobb tömegben is minden gyanús, vagy már eleve körözött személy.


A prototípus egy olyan napszemüveg, amelyre speciális kamerát erősítettek. Az innen származó képadatok vezeték nélküli adatkapcsolattal jutnak el egy számítógéphez, amely képes egy adatbázisban szereplő gyanús személyekből akár négyszázat is azonosítani másodpercenként, az arc 46 ezer biometrikus pontjának elemzésével. Összesen 13 millió arckép szerepel már most is az adatbázisban. Az optika számára az optimális távolság körülbelül 50 méter.

Hogy még "terminátorosabb" legyen a dolog, a központból szöveges instrukciókat is tudnak küldeni a rendőrnek, ezek a szemüveg belső oldalán jelenik meg.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x