Elmaradt a világvége
Címlap / Őrület / Elmaradt a világvége

Elmaradt a világvége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Kedves olvasó, ha ezt a cikket most éppen olvasni tudod, az azt jelenti, hogy már megint elmaradt a beharangozott világvége. Egy amerikai keresztény mozgalom ugyanis mára jósolta meg a világvégét, mire vidám ateisták ítéletnap utánra szóló állatmegőrző akcióba kezdtek. 

Aktivisták pólókkal, röpiratokkal, könyvekkel, poszterekkel "felfegyverkezve" hirdették New Yorkban, hogy május 21-én mindent elpusztító földrengés lesz. A jóslat Harold Campingtől származik, a 89 éves férfi egy kaliforniai vallásrádió elnöke. A rádió műsorának gerincét Camping jövendölései alkotják. Az idős férfi számítások révén jutott arra, hogy 2011. május 21-én eljön a végítélet.


Az özönvíz évét vette alapul - ez állítólag az időszámítás előtti 4990. esztendő, továbbá, a jóslatot, hogy hét nap alatt elpusztul a világ. Camping "mértékegysége" szerint egy nap ezer évnek tűnik, így aztán a mínusz 4990-hez hozzáadott 7001-et és 2011 jött ki. A nap pontos kiszámításához ennél bonyolultabb logikával jutott el, ehhez a bibliai időben használatos naptárat kellett alapul vennie. Az áldozatok számát tekintve nagyot változott az idő. Míg Noé idején csak nyolcan élték túl az özönvizet, ezúttal 200 millió ember menekül meg - vélekedik a mozgalom.


Akadnak azután az Egyesült Államokban olyanok is, akik nem hogy nem veszik komolyan a jóslatot, hanem üzletet csinálnak belőle. És nem kevesen. 26 tagállamban ítéletnap utánra szóló ölebmegőrzési akcióba kezdtek. Az, aki nyugodtabb, ha kutyáját, macskáját, egyéb állatát jó kezekben véli vasárnaptól is, 135 dollárért - 27 ezer forintért - kap ígéretet arra, hogy ölebét magukhoz veszik és szeretőn gondoskodnak róla azután, hogy a gazdi a mennybe távozik. Ha több állata van, akkor a további példányokért már csak 20-20 dollárt kell fizetnie.


Az ítéletnapi állatmentők valamennyien "hithű" ateisták, így mindenképpen a földön maradnak, nem kerülhetnek az égi paradicsomba. Csaknem 300 szerződést kötöttek velük a szombati végre számítók. Az állatmentők kötelezettségüket megnyugtatón hosszú időre, 10 esztendőre vállalják, mert ha netán mégsem érne véget a világ szombaton, akkor például a maja naptár szerint jövő decemberben fog. 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x