Magyar iskolások balesete Lengyelországban
Címlap / Őrület / Magyar iskolások balesete Lengyelországban

Magyar iskolások balesete Lengyelországban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Balesetet szenvedett egy magyar iskolásokat szállító magyar rendszámú autóbusz szombat délelőtt 10 óra tájban a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban, Wroclaw környékén, Namyslów település közelében, három gyermek súlyosabban megsérült. 

Az autóbuszon a kerekegyházi általános iskola tanulói utaztak, 10 hetedik osztályos gyerek 5 felnőtt kísérővel. Egy nemzetközi táborban vettek részt Lengyelországban. Kisbuszuk valószínűleg defektet kapott. A balesetben 3 gyerek súlyosabban, többen könnyebben megsérültek. A súlyosabb sérülteket egy wroclawi kórházban ápolják, egy kislányon műtétet hajtanak végre. A többieket kivizsgálás után elengedik - tájékoztatta az MTI-t Varga Szabolcs varsói magyar konzul.

A gyerekek egy részét két mentőhelikopter szállította kórházba.

A TVN24 lengyel hírtelevízió 13 sérültről tájékoztatott, köztük két súlyosabb sérültről. A rendőrség megkezdte a baleset okainak vizsgálatát. Egyelőre nem ismertek pontosan a szerencsétlenség körülményei. Az opolei vajdasági rendőrség szóvivője szerint a magyar autóbusz előzés közben frontálisan összeütközött egy szembejövő teherautóval, és felborult. A namyslówi rendőrség illetékese szerint viszont a busz defektet kapott, ezért tért át az úttest baloldalára, és így következett be az ütközés.

Közvetlenül a magyar busz után egy lengyel, török és spanyol gyerekeket szállító autóbusz haladt, de szerencsére ennek a busznak nem történt baja.

Ugyancsak szombaton és ugyancsak Wroclaw környékén történt egy másik, de szerencsésebb kimenetelű baleset is egy 20 cseh iskolás gyereket szállító autóbusszal. A busz a wroclawi repülőtérre tartott, amikor letért az útról, és árokba borult. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben egy személy sérült meg.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2167 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x