Sperma nászajándékba
Címlap / Őrület / Sperma nászajándékba

Sperma nászajándékba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Nem a Vilmos hercegnek és feleségének, Katalinnak esküvőjük alkalmával ajándékozott Favory Alta XXI. nevet viselő ötéves kladrubi mént, hanem annak spermáját küldi először Nagy-Britanniába a cseh állam. 

A speciális genetikai anyagot a brit fél kérte a csehektől. Szakértők szerint nem kizárt, hogy a britek tenyésztési célokra is ki szeretnék használni az értékes nászajándékot.

"Úgy látom, hogy az általunk előre megküldött adatok alapján a britek nagyra becsülik a mént, és feltehetően azzal számolnak, hogy a tenyésztésben is hasznosíthatják. Bevallom, egy kicsit reménykedtünk is ebben" - jelentette ki Jan Höck, a kelet-csehországi Kladruby nad Labemben működő cseh nemzeti ménesgazdaság igazgatója.


Ismeretei szerint azonban a szigetországban egyetlen kladrubi kanca sincs.

"Most arra várunk, hogy a brit fél befagyasztva vagy esetleg más állapotban kéri-e a spermát. Ettől függ ugyanis a csomagolás" - jegyezte meg Höck.

A fiatal párnak küldendő hivatalos cseh ajándékot a prágai kormány már jóváhagyta. Brit kérésre a ló egyelőre Kladrubyban marad. Piaci értéke mintegy 30 ezer euró.

"A biológiai anyag küldése nem szokatlan, nincs vele semmi problémánk. Hasonló anyagot küldtünk már az Egyesült Államokba és máshová is a világba" - tárta fel az igazgató.

Az ajándéknak kiválasztott ötéves szürke mén a Favory fajtából való, amely egyike a legrégibb, Kladrubyban tenyésztett fajtáknak. Nagyon nyugodt ló, amelyet jól meg lehet nyergelni, de fogatban is használható. A Favory Alta XXI. lónak kitűnő az eredete. Apja nemzetközi versenyeket nyert, világ- és Európa-bajnokságokon szerepelt. A brit Winsdorfban is versenyzett.

A Kladruby nad Labem-i gazdaság egyike a világ legrégebben működő méneseinek, immár 432 éves. Korábban a bécsi udvart látta el lovakkal. 2002-től nemzeti kulturális emléknek számít.

Az elmúlt években a brit uralkodócsalád több tagja is látogatást tett Kladrubyban.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x