Megint ló nyert az emberekkel közös maratoni versenyen
Címlap / Őrület / Megint ló nyert az emberekkel közös maratoni versenyen

Megint ló nyert az emberekkel közös maratoni versenyen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

Az idén is megrendezték a Walesben a hagyományos maratoni futó versenyt, amelyen emberek és lovak is indulnak. Mint eddig szinte mindig, a győztes egy ló lett.  

A Llanwrtyd Wells városa körül rendezett versenyen idén a Shah nevű ló nyert, hátán egy 21 éves földrajz szakos egyetemistával. A díjuk 1050 font volt, meg persze a dicsőség.

A versenyt 1980 óta minden évben megtartják. Először azért rendezték meg, mert Gordon Green, a helyi pub tulajdonosa fogadást kötött egy törzsvendéggel, Glyn Jonesszal: Green úgy vélte, hosszú távon az ember győzhet. A fogadást az első versenyen Green elvesztette, de a különös maratoni olyan népszerű volt, hogy azóta minden évben megrendezik.


1985 és 1992 között biciklisek is indulhattak, az első emberi győzelem is ennek köszönhető, 1989-ben egy biciklis nyert. A bicikliket környezetvédelmi megfontolásokból idővel kitiltották, de a lovak kezdeti jelentős előnye fokozatosan csökkent, végül 2004-ben megszületett az első igazi emberi győzelem, amikor a brit válogatott maratoni futója, Huw Lobb diadalmaskodott. 2007-ben is ember ért elsőként a célba, Martin Cox személyében, azonban a zsűri utólag elvette a díjat és egy lónak adta, mert levonták a ló idejéből azt az időszakot, amíg egy állatorvos verseny közben vizsgálta. Cox megsértődött, eldobta a serleget és megfogadta, hogy többet nem áll rajthoz.


A lovakat egyébként 15 perces késéssel indítják, nem azért, hogy előnyt adjanak az embereknek, hanem azért, hogy ne történjen baleset a tömeges rajtnál.

A videó nem az idei, hanem egy korábbi versenyen készült.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3181 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x