Szarburger: műhús ürülékből
Címlap / Őrület / Szarburger: műhús ürülékből

Szarburger: műhús ürülékből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

Egy japán kutató úgy véli, megtalálta a megoldást az élelmezési világválságra: az iszonyú mennyiségben képződő emberi ürülék újrahasznosításával állít elő műhúst. Egyik termékét a sokat mondó Shit burger, azaz szarburger néven mutatta be.  

Ikeda professzor az Okajama laboratóriumban dolgozik és eredetileg a tokiói csatornázási művek bízták meg azzal a feladattal, hogy találjon valami értelmes megoldást a Japánt elárasztó szennyvíz hasznosítására. A szennyvíz tanulmányozása közben rájött, hogy az abból lerakódó iszap rengeteg fehérjét tartalmaz, mivel az ürülékkel sok bélbaktérium érkezik a szennyvízbe.


Ezt a rengeteg értékes fehérjét próbálta hasznosítani, így készítette a műhúst. A baktériumok már nem veszélyesek, mert a gyártás során hőkezeléssel elpusztítják őket. A kinyert fehérjéhez egy kevés szóját és némi vörös ételfestéket kevert, hogy jobban hasonlítson a valódi húshoz. Az első tesztek szerint az íze is valóban olyan, mint a rendes húsé. A műhús összetétele is biztató: 63 % fehérje, 25 % szénhidrát, 3 % zsiradék és 9 % különböző ásványi anyagok.

Az egyetlen gond - az emberek idegenkedésén kívül – a műhús ára: egyelőre még tízszer annyiba kerül, mint az igazi hús. Ezen persze a nagyüzemi termelés és az élelmiszerárak növekedése bizonyára változtat. Ikeda professzor abban bízik, hogy ez lehet az egyik megoldás az élelmezési világválságra.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6215 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x