Hajmeresztő részletek a csepeli sorozatgyilkosságról
hirdetés
Címlap / Őrület / Hajmeresztő részletek a csepeli sorozatgyilkosságról

Hajmeresztő részletek a csepeli sorozatgyilkosságról

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

Négy holttestet hantoltak ki a rendőrök Csepel egy erdős területéről - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a rendőrség honlapján. Sajtóinformációk szerint a gyilkosságokkal egy szerb uzsorás férfit gyanúsítanak, aki pénzt követelt az áldozataitól. A legutóbbi gyilkossági kísérletnél azonban az élve eltemetett férfi kiszabadult, és értesítette a rendőrséget. 

Soha nem féltem a haláltól, de most megtapasztaltam, hogy utolsó pillanataiban az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét - írta internetes naplójában az a fiatalember, akit élve elástak az elmúlt napokban Csepelen. A Magyar Nemzet információi szerint az erdélyi származású, de jó ideje Budapesten élő M. M. egy a sajtóban szerb származásúként emlegetett férfival barátkozott össze, és adott is neki kölcsön kisebb összegeket. Amikor M. M. fizetést kapott, a szerb férfi elhívta a Csepel melletti erdőbe, egy viskóban élő ismerőseihez.

Ott kötéllel fojtogatni kezdték a fiatalembert, aki többször elájult, majd kirabolták, telefonját, pénzét és bankkártyáját is elvéve tőle. Az eszméletlen embert egy előre kiásott árokba temették, guggoló pózban, mellkasig elföldelve. A szerb férfi azt mondta társának, ezt a katonaságnál tanulta, és így megnehezedik a föld, és lassan megfullad. "Azért nem öltek meg, mert nem bíztak abban, hogy a tőlem elrabolt bankkártyához a kínzás során jó PIN kódot adtam" - írta. A fiatalember ki tudta szabadítani kezét a béklyóból, és kiásta magát, majd összekötözött lábbal elmenekült a töltés felé.


Ahogy biztonságban érezte magát, kioldotta a béklyóit, és az őt követő kutyát is elkergette. Azt mondja, később a járókelők közül senki sem adta oda a telefonját, hogy a rendőrséget hívja, ezért hazáig kellett szaladnia. "Csak azt mondom nektek, hogy a magyar rendőrség a legjobb, a gyilkosaimat máris elkapták - 24 óra sem telt el" - számolt be a Magyar Nemzet a férfi blogjára hivatkozva.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint a négy ember halálának pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. Az ügyben emberölés bűncselekménye miatt indított nyomozást; a rendőrség a nyomozás érdekei érdekében más információt egyelőre nem kívántak adni, így azt sem árulták el, hogy hány gyanúsítottja van a bűncselekmény.

Az áldozatokat a nyomok szerint mintegy 25 négyzetméternyi területen áshatta el a tettes. A helyszín távol esik az aszfaltozott utaktól, az oda vezető földutak mellett illegális szemétlerakóhelyek vannak. Az is jól látszik, hogy nemrégiben a szemetes területen több autó megfordult, a fű le van taposva.

A gyilkosságok elkövetésével gyanúsított szerb férfi a feljelentéskor már börtönben volt, ott vallotta be a rendőröknek, hogy hol vannak a holttestek. "Ugyan semmi sem kényszerítette erre, mégis sokféle oka lehet annak, hogy az elkövető miért árulta el az áldozatok hollétét" - mutatott rá Németh Zsolt kriminológus. Szerinte például előfordulhat, annyira primitív személyiségről van szó, hogy a rá irányuló figyelem miatt nem számol a következményekkel.

Ez történt a balástyai rém esetében is: megölt öt embert, elvette a pénzüket, s ha nem mondja meg, hová temette őket, akkor a rendőrök soha sem jöttek volna rá. Hízelgő volt számára, hogy ő olyan "nagy dolgokat" tud véghezvinni, hogy még a rendőrök is rá figyelnek. Emiatt viszont nem mérte fel a következményeket, s később - amikor már tudatosult benne a hosszú börtönbüntetés lehetősége - hiába vonta vissza a vallomását - fejtegette Németh Zsolt.

A kriminológus szerint az is elképzelhető, hogy az elkövető - hiába követett el szörnyű bűncselekményeket - valójában gyáva személyiség, aki megrémül, ha hivatalt, börtönt és bilincset lát. Arra gondol ilyenkor a gyanúsított, hogy ha beismeri a tettét, akkor enyhébb lesz a büntetése - fogalmazott Németh Zsolt, aki egyben azt is megjegyezte, hogy az együttműködés fontosságát a rendőrök is folyamatosan hangsúlyozzák a kihallgatás során.

A hazai kriminológia történetében még nem volt példa arra, hogy élve temessék el az áldozatokat. Németh Zsolt szerint a mostani esetben sem az ölési szándék lehetett az elsődleges, a fő cél ugyanis valószínűleg a pénzszerzés volt.

* * *

Szerbia budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű. A külképviselet pénteken azt közölte az MTI-vel: a délszláv térségben élő nemzetiségeket gyakorta összetévesztik egymással, a gyilkosságok feltételezett elkövetője azonban nem szerb, hanem információik szerint macedón. 
 
[ 2096 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x