Beaky, az emu a családdal tévézik
Címlap / Őrület / Beaky, az emu a családdal tévézik

Beaky, az emu a családdal tévézik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A hatalmas futómadár az angliai Essexben él, Ian Newby családjával. A nappalokat a családdal tölti, még tévézik is - kedvencei a természetfilmek.  

A 90 kilós madár mindenben részt vesz - ott van a családi étkezéseknél és a mosásnál is. Úgy él, mint a a hat gyerek nagy tollas nővére. A súlya, valamint a rengeteg brokkoliból és karfiolból álló étrendje miatt az éjszakákat azonban a kertben álló nyári lakban kell töltenie.

Beaky (magyarul csőrös, vagy csőrike) még csak tojás volt, amikor két és fél évvel ezelőtt Ian Newby karácsonyi ajándékba kapta őt a feleségétől. A különleges ajándék persze nem véletlen, a férfi egy menhelyet működtet veszélyes állatoknak, szóval állatbolond.


A férfi most azt mondja, összeeszkábált egy keltetőt, de nem nagyon hitt abban, hogy Beaky kikel. Legnagyobb meglepetésére mégis ez történt. Az emu csibét egy gyermek járókában nevelték, de pár hónap múlva már egyszerűen kiugrott belőle. A gyerekekkel szaladgált és a játékaikkal játszott. Mivel együtt nőttek fel, a család gyermekei is úgy tekintenek rá, mint a nővérükre.

Beaky naponta hat kiló kukoricát és rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszik. meg persze bármit, amit a gyerekek odaadnak neki. Mivel emu, amúgy mindent lenyelne, amit meglát, a kulcstól a szivacsig, ha hagynák.


A méretük ellenére a brit törvények szerint az emuk már nem számítanak veszélyes állatoknak, ezért szabadon tarthatók. Ian Newby ennek ellenére nem ajánlja egy átlagos embernek, hogy emut tartson. 60 évig élnek, nagyon erősek és többnyire messze nem olyan barátságosak, mint Beaky. Amúgy ő is odafut a házba lépő idegenekhez, hogy felmérje őket. Ha felbosszantják, nagyokat tud ugrani és rúgni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3207 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x