Jegy nélkül a busz nem indul el
Címlap / Őrület / Jegy nélkül a busz nem indul el

Jegy nélkül a busz nem indul el

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Precedens nélküli jegyellenőrzési módszert vezetett be a héten Modena városi közlekedési vállalata. A buszok addig nem indulnak el, amíg minden utas nem érvényesítette a menetjegyét. Így kívánják visszaszorítani a jegy nélkül utazók emelkedő számát. 


Rendezvénynaptár
Nem fizetsz? Nem indulok el. Rövid, de azonnal érthető jelszóval indult a héten az emilia-romagnabeli Modenában a bliccelők elleni kampány. A száznyolcvanezer lakosú városnak a két legfrekventáltabb járatán, a hármas és a nyolcas számú autóbuszon vezették be az új rendszert, mely szerint a jármű addig nem nem indul el, amíg minden utas nem tud felmutatni érvényes jegyet.


A menetrendszerinti indulás előtt a busz vezetője végigjárja a járművet, és ellenőrzi a jegyeket. Ha valakinél nincsen érvényes jegy, a sofőr felszólítja őt az érvényesítésre, ha az utas ezt mégsem teszi meg, a vezető azonnal hívja a kalauzokat, akikkel a rendőrök is megérkeznek. A beavatkozás alig pár percet vesz igénybe a modenai városi közlekedési vállalat (ATCM) és a helyi hatóságok között a kampány érdekében kötött operatív megállapodás értelmében. Az első nap incidensek nélkül zárult - számolt be az eredményről az Il Resto del Carlino modenai napilap.

Az ATCM így kíván tenni a jegy nélkül utazók ellen, akiknek száma tavaly kétszer több volt, mint 2009-ben. Az egyelőre csak két autóbuszjáraton bevezetett kísérleti rendszerben résztvevő vezetőket tanfolyamon készítették fel arra, hogy agresszivitás nélkül meggyőzéssel próbálják rávenni utasaikat a jegyvásárlásra. A tömegközlekedési menetjegy alapára Modenában 1 euró húsz cent, és hetvenöt percig érvényes.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1645 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x