Egy év fogház a lovat leszúró férfinak
Címlap / Őrület / Egy év fogház a lovat leszúró férfinak

Egy év fogház a lovat leszúró férfinak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte - két év próbaidőre felfüggesztve - a Budaörsi Városi Bíróság pénteken azt a férfit, aki leszúrt egy lovat. 

Szekerka László, aki lovak bértartásával foglalkozott, 2010 júliusában Érden leszúrt egy lovat az állat tulajdonosának szeme láttára. További három lovat a rossz tartási körülmények miatt a Noé Állatmenhely gondozására bíztak. 

A bíróság mintegy negyven, transzparensekkel felvonuló állatvédő hangos tiltakozása mellett folytatta a június 14-ről elnapolt tárgyalást, és három tanút hallgatott meg. Erről a bíró a hallgatóságot kizárta - mint mondta - a vádlott védelme érdekében, internetes oldalakon ugyanis olyan felhívások jelentek meg, hogy a férfit verjék meg. 


Az előző tárgyaláshoz hasonlóan lovaglóruhában és subában megjelenő vádlott csak részben ismerte el bűnösségét.

A férfit a bíróság állatkínzás és gerinces állattal szembeni indokolatlan bánásmód miatt egy év fogházra ítélte, végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Mellékbüntetésként három évre eltiltotta a lovas szolgáltatási tevékenységtől, és kötelezte a 379 ezer forint bűnügyi költség megtérítésére. 

Az ügyész súlyosbításért, a védő és ügyfele enyhítésért fellebbezett.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x