Robbanás egy francia atomlétesítményben
Címlap / Őrület / Robbanás egy francia atomlétesítményben

Robbanás egy francia atomlétesítményben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-03

Robbanás történt egy dél-franciaországi atomlétesítményben, Marcoule-ban, elképzelhető radioaktív sugárzás - közölték délután az illetékes helyi hatóságok. 

A France Info hírrádió értesülése szerint a délben bekövetkezett balesetben egy ember meghalt és négy személy súlyosan megsérült. A francia atombiztonsági hatóság utóbb egy halottról, egy súlyos és négy könnyebb sérültről számolt be.

A 3800 főt foglalkoztató kutatóközpont egyik hulladékfeldolgozó létesítményének kemencéjénél történt a detonáció - közölte a prefektúra, amely egyelőre üzemi balesetnek minősítette a robbanást, s a telephelyen kívül nem rendelt el riasztást.


A létesítmény köré ugyanakkor a tűzoltók biztonsági kordont vontak és egyelőre egyetlen dolgozó sem hagyhatta el a telephelyet. Az esetleges radioaktív sugárzás érzékelésére rendkívüli intézkedéseket rendeltek el, de a telephelyen állandóan működő mérőeszközök nem jeleznek veszélyes sugárzást. 

Marcoule a Párizsból délre tartó A7-es autópálya mentén található Gard megyében, Avignontól mintegy 25 kilométerre. A létesítmény területén nincsenek atomreaktorok.

A telephely a Francia Atomenergia Bizottság (CEA) egyik kutatóközpontja, itt található az Areva nukleris óriásvállalat egyik kísérleti központja és az EDF egyik leányvállalatának, a Socodeinek az egyik hulladékfeldolgozó üzeme is, amely atomerőművekből származó enyhén radioaktív fémhulladékok beolvasztását, illetve újrahasznosítását végzi. Ez utóbbi létesítményben történt a robbanás. A detonációt követő tüzet a tűzoltók eloltották. 

A CEA azt közölte, hogy "jelenleg nincs szivárgás", később a francia kormány is megerősítette, hogy eddig nem történt sem radioaktív, sem vegyi szivárgás. Nathalie Kosciusko-Morizet környezetvédelmi miniszter a nap folyamán a helyszínre látogat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1374 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x