A legnagyobb vudu fétis piac
Címlap / Őrület / A legnagyobb vudu fétis piac

A legnagyobb vudu fétis piac

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A togói fővárosban, Loméban található a világ legnagyobb vudu fétis piaca. Itt a vudu mágusok mindent megtalálnak, ami a rituáléikhoz kell.  

A vudu mágia őshazája Nyugat-Afrika, innen került át a rabszolgákkal Amerikába. Togóban, Ghánában és Nigériában ma is nagyon élő hit a vudu. Sokan hiszik azt, hogy a különböző állati testrészeket és egyéb fura talizmánokat használó mágusok megidézhetnek különböző szellemeket és megoldhatják a gondjaikat.


Loméban működik az Akodessewa fétis piac. Messziről nézve csak egy poros piacnak tűnik, ahol az árusok szakadt fa asztaloknál kínálják a portékáikat. Közelebb érve azonban látható, hogy állati fejek, csontok, gyógynövények és egyéb bizarr varázskellékek gazdag kínálata várja a vásárlókat.


Az érdeklődőket a helyi vudu főnök fogadja és vezeti körbe. A vevő aztán egy gazella fejjel vagy egy majom manccsal távozik... Állítólag mindenre van itt gyógyír: meddő házaspárok vagy egy jó meccsben reménykedő futball kapusok egyaránt megtalálhatják itt a nekik való varázsszert. Csak a megfelelő állati testrészekből és növényekből kell valamilyen fekete port készíteni, amivel bekenik a testüket...Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3534 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x