Luxusbirka a kínai multimilliomosok legújabb őrülete
Címlap / Őrület / Luxusbirka a kínai multimilliomosok legújabb őrülete

Luxusbirka a kínai multimilliomosok legújabb őrülete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Több mint egymillió fontba kerül a legdrágább példánya annak az északnyugat-kínai Kasgár városában és környékén tenyésztett birkafajtának, amely a kínai multimilliomosok legújabb házi kedvencévé lett. 

A tenyésztők szerint mindössze ezer Dolan birka él az egész világon. A jellegzetesen lefelé görbülő orral és hosszú lecsüngő fülekkel rendelkező állatok az egyedülálló bundájuknak köszönhetik a kínai multimilliomosok kiemelt figyelmét.

"Nagyfőnökök jönnek ide a luxusautóikkal, és szépen beterelik a birkát a hátsó ülésre" - mondta Liu Feng-hua, az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm régióbeli Aksu városában élő 48 esztendős tenyésztő.


"A főnökök általában ujgur muszlimok, akik a birkaüzletben szedték meg magukat, és most egy méregdrága példányt szeretnének házi kedvencüknek" - idézte Liut a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása. A Dolan birkákat eredetileg az Európát Kínával összekötő ősi selyemút mentén elterülő Kasgár birkáiból tenyésztették ki, hogy gyorsan fejlődjenek és sok húst adjanak, az állatok azonban idővel igazi díszpéldányokká váltak.

A jelenlegi legdrágább birka egy kasgári tenyésző birtokában van, aki állítása szerint már 1,4 millió fontos (466 millió forint) ajánlatot is kapott a hatéves állatért, ám egyelőre nem szánta rá magát az eladásra. A tenyésztők szerint gyakran családok fognak össze, hogy közös befektetésként vegyenek egy birkát, majd megpróbálják megszerezni a tenyésztéshez szükséges jogokat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2731 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x