A cégek háromnegyedének nincs szoftveres védelme
Címlap / Őrület / A cégek háromnegyedének nincs szoftveres védelme

A cégek háromnegyedének nincs szoftveres védelme

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Jóllehet a magyar cégek 70 százaléka tart attól, hogy elveszít adatokat, háromnegyedük semmilyen szoftveres védelmet nem alkalmaz a mobileszközökön. 

A Symantec mobilbiztonsági felmérése szerint a vállalatok az utazó munkatársaik hatékonysága, valamint a kollégák mobilitása érdekében egyre többször alkalmaznak okostelefonokat és táblagépeket. Tízből hét vállalat már használ céges okostelefont a mindennapi munkavégzéshez, a cégek többségénél pedig az alkalmazottak is rendelkeznek magántulajdonban lévő eszközökkel.

A felmérés szerint bár a táblagépek elterjedtsége még nem jelentős Magyarországon, itt is megfigyelhető a készülékek térnyerése, különösen a felsővezetői körökben: a kutatásban megvizsgált vállalatok hatoda már rendelkezik ezzel az eszközzel.

Ugyanakkor a mobileszközök széleskörű elterjedésének ellenére a vizsgált vállalatok mindössze 40 százalékában ellenőrzik, hogy milyen tevékenységeket végeznek a munkatársak a mobilkészülékeken.

A felmérés rámutatott arra is, hogy informatikai biztonsági szakértővel csupán a cégek húsz százaléka rendelkezik.

A vállalatok leginkább az adatvesztéstől tartanak (69 százalék). Közel felük az emberi tényezőt emelte ki kockázatként, ezen belül a megfelelő ismeretek hiányát és a nem megengedett tartalmak letöltését.

A vírusfertőzés és a céges hálózat jogosulatlan hozzáférése a vállalatok 47 százalékánál szerepel a legnagyobb kockázatként, miközben az informatikai biztonságért felelős vezetők többsége nem tartja reálisnak egy esetleges mobilbiztonsági támadás bekövetkeztét.

Bár a kutatás szerint az okostelefonokat már a cégek 71 százaléka használja, csak minden második vállalat alkalmaz valamilyen megoldást a mobilkészülékek védelmére, és csupán a felhasználók negyede rendelkezik szoftveres védelemmel. A védelmi megoldások közül a legelterjedtebb a programok telepítésének tiltása, valamint a pin-kód használata. A kutatás szerint azonban ezek az egyszerű megoldások nem jelentenek teljes körű védelmet az összes vállalati mobileszközre, valamint nem felelnek meg a vállalatok komolyabb biztonsági előírásainak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1429 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x