Elárverezték Mussolini autóját
Címlap / Őrület / Elárverezték Mussolini autóját

Elárverezték Mussolini autóját

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Magángyűjtő tulajdonába került Benito Mussolini egykori járműve. 

A Fiat 2800 Torpedo típusú autóból összesen tizenkét darabot gyártottak, és csak három maradt fenn belőlük.

Az olasz fasiszta diktátor 1943-ban azzal a kéréssel fordult a torinói autógyárhoz, hogy olyan járművet adjanak neki, mellyel nem kell szégyenkeznie az Adolf Hitler használta Mercedesek mellett. Így született meg a Fiat egyik gyöngyszeme, az úgynevezett Elnöki 2800-as, amely a második világháború előtti utolsó Fiat-modell volt.


Az olasz sajtó jelentése szerint a zárt ajtók mögött rendezett aukció nyertese nem fedte fel kilétét, és az sem derült ki, mennyiért kelt el a Mussolini által reprezentációs célra használt autó.

A 000621 alvázszámú és a háború után az MI 360275 rendszámmal törzskönyvezett gépkocsival a Fiat megmutatta, hogy fel tudja venni a versenyt a német iparral. A torinói autógyár legjobb karosszériamérnökei, a Farina-Bertone-Boneschi hármas tervezte a hathengeres, nyolcvanöt lóerős, óránként százharminc kilométeres sebességre képes autót, amely száz kilométeren tizenhét litert fogyasztott. A kívül sötétkék színű, belül fekete bőrüléses, hatszemélyes autó eredeti értéke hatvanezer líra volt.

Hasonló Fiat-autót rendelt magának II. Viktor Emánuel olasz király és XII. Pius pápa, a háború után pedig az olasz köztársasági elnök használt Fiat 2800 Torpedót. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x