Divatos ökorucik
Címlap / Őrület / Divatos ökorucik

Divatos ökorucik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A környezetkímélő anyagok hódítanak a divatban is. Gyapjú, háncs, rafia nem egészen újak ezen a területen, mára azonban főszereplők lettek a divatbemutatókon. 

Egyes alapanyagok egyenesen zöld hadjáratra indultak. Ilyen a gyapjú, amelynek elkötelezett lovagja Károly, az angol trónörökös. A herceg 2009-ben indította el a kampányt a gyapjúért (The Campaign for Wool), hogy elősegítse a gyapjúnak és származékainak használatát a szintetikussal szemben, amelynek előállítási folyamata is környezetkárosító.

Az eredmény az lett, hogy a múlt évtől kezdve a kampány túllépte Anglia határait a számos Nemzetközi Gyapjúhéttel, ame1yet Tokiótól Oslóig, New Yorktól Madridig tartottak.2012 őszén pedig folyatódik Franciaországban, Olaszországban, Kínában.
A London College of Fashionban már működik egy ökodivat klub és júniusban forgalomba került az első katalitikus ökoruha. A divat, mint ahogy a design is kedvező talaja a zöld kísérleteknek.

Silvio Betterelli szárd designer, aki Milanóban és Plymouthban készült fel a pályára, szülőföldjéről a divatbemutatókra akarja vinni a faháncsot, a tölgyeket borító kéregnek a szivacsos részét, amelyet természetes gyantával kezel, hogy az anyag rugalmas és tartós legyen. Modellekre öltöztetve visszaadja a kéreg eredeti, védő funkcióját.

Az újgenerációs alkotók között van Mint Weinstock izraeli tervező. Ő Párizsban és Londonban tanulta a mesterséget. A rafiát és a faágakat választotta alapanyagnak ékszereihez, amelyeket nemesfémekkel vegyített.

Ezeknek és más természetes anyagoknak értő kezekben minden esélyük megvan arra, hogy a jövő ruhatárát gazdagítsák.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1480 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x