Elefánttrágya értékesítését kezdte el a Nyíregyházi...
Címlap / Őrület / Elefánttrágya értékesítését kezdte el a Nyíregyházi Állatpark

Elefánttrágya értékesítését kezdte el a Nyíregyházi Állatpark

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-11

A talaj tápanyagtartalmának utánpótlására alkalmas elefánttrágya értékesítését kezdte el a Nyíregyházi Állatpark, a hazai állatkertek közül elsőként. 

 

Az Elefántszuvenír elnevezésű "termék" természetes elefántürülék, amelyet tőzeggel kevernek össze, majd az úgynevezett füllesztési eljárás után kezelt növényi tápanyagként hoznak forgalomba - tájékoztatta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark sajtószóvivője kedden az MTI-t.

A szóvivő szerint az ötlet nem újdonság: Prágában és Bécsben már régóta üzletet csinálnak az elefántürülékből. Nyíregyházán a teszthét alatt óriási volt az érdeklődés a "biotrágya" iránt: voltak, akik csupán kíváncsiságból vásárolták a "szuvenírt", de bőven akadtak olyanok is, akik praktikus célból vették, mivel sokkal hatékonyabb – és kevésbé kellemetlen szagú –, mint a hagyományos szarvasmarhatrágya.

Egy elefánt naponta mintegy 50-100 kilogramm szerves trágyát produkál, s mivel a szabolcsi megyeszékhely állatkertjében jelenleg öt afrikai és három ázsiai elefánt él, így utánpótlásban sem lesz hiány - mondta a szóvivő az Elefántszuvenírről, amely némi bevételi forráshoz juttatja az állatparkot.

A 2,1 és 5,6 literes kiszerelésében, 590 és 990 forintért kínált termék kiválóan alkalmas növényi tápanyag-utánpótlásra, virágok, cserjék, virágágyások számára, valamint gyümölcsfák ültetésekor. Használata javítja a homokos és agyagos talajok minőségét a benne levő ammónia és növényi rostok miatt.
 
 
[ 4466 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x