Reneszánsz festmények hangszerei keltek életre
Címlap / Őrület / Reneszánsz festmények hangszerei keltek életre

Reneszánsz festmények hangszerei keltek életre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Rendkívüli zenei kalandba vágott egy olasz zenészcsalád: életre keltették a 16. századi olasz festményeken ábrázolt hangszereket és játszanak is rajtuk. 

Kíváncsi voltam, milyen a hangja egy olyan hangszernek, amely semmilyen zenetörténeti szakkönyvben nem szerepel, még neve sincsen, soha senki nem hallotta játszani, sőt valójában azt se tudjuk, hogy hogyan kell használni - magyarázta a Corriere della Sera olasz napilap online televízió csatornájának a reneszánsz hangszerek modern mestere Adriano Sangineto.

A Sangineto ismert névnek számít Monza városában, ahol a család tagjai hangszerkészítőként és zenészként dolgoznak. Adriano hegedűkészítő, de leginkább arra az általa "cimbalomhárfának" nevezett hangszerre büszke, melyet a reneszánsz festményekről másolt le. Leonardo da Vinci, Piero di Cosimo, Giorgione képeit tanulmányozva keresi a festők művein főszerepet játszó vagy éppen puszta díszletként használt hangszereket.

"Kihívást jelent számomra, mivel nem csak azt kell kitalálnom, miként valósítsam meg a hangszert, hanem azt is, hogyan játsszak rajta. Furcsa, szokatlan hangok születnek, de a végére zene lesz belőle" - mondta Sangineto, aki rokonaival koncerteket is ad - kizárólag reneszánsz festményekről származó hangszerekkel.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x