Botrány Pekingben, hiába várt a tömeg az iPhone 4S-re
Címlap / Őrület / Botrány Pekingben, hiába várt a tömeg az iPhone 4S-re

Botrány Pekingben, hiába várt a tömeg az iPhone 4S-re

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-23

Atrocitás, tojásdobálás volt az első pekingi Apple nagyáruháznál pénteken reggel, miután a 7 órára ígért nyitás elmaradt, az iPhone 4S modelljére várók pedig dühbe gurultak. 

A délelőtti órákban még mindig emberek sokasága, kordonok, biztonsági emberek és nagy számban kivezényelt rendőrök voltak láthatók a helyszínen. A feldühödött tömeget nem nyugtatta meg a nyitás helyett magyarázkodásul később kiragasztott felirat: "kifogyott a készlet".

Az igen fagyos hajnalon százak vártak arra, hogy bejussanak a főváros keleti részében található Sanlitun Village szórakoztató- és üzleti negyedben található kétszintes épületbe, és megvehessék a már ismert és egyesült államokbeli bemutatása óta a feketepiacon már eddig is kapható, hőn áhított készüléket.

Hírek szerint azonban miután a nyitás elmaradt, a hangulat is egyre fagyosabbá vált, s a helyzetet értetlenül fogadó, türelmetlen emberek negyed 8-kor már elkezdték kiabálni, hogy "nyissák ki az ajtót". Azután pedig, hogy valaki hangosbeszélőn minden magyarázat nélkül közhírré tette, hogy az áruház nem nyit ki, a tömeg rázendített: "hazugok, hazugok!".

A jelek szerint a vásárláshoz volt aki a pénz és a termosz mellé tojást is vitt, mert a bejelentés után néhány odacsapódott az áruház üvegfalához. A rendőrség később kordonnal körbevette az épületet, és igyekezett mindenkit hazaküldeni.

Az AP amerikai hírügynökség megpróbált kapcsolatba lépni az Apple kínai szóvivőivel és a cég kaliforniai központjával, de nem járt sikerrel.

Úgy tudni Peking másik, kisebb Apple boltjánál zavartalanabb volt az első napi forgalom. Az első mintegy ezer embernek kiosztottak olyan jegyeket, amelyek egy alkalommal legfeljebb két készülék vásárlására jogosítanak fel, s állítólag egy óra leforgása alatt már el is fogyott a hivatalos debütálásra szánt adag.

Sanghajban a szokásosnál egy órával előbb nyílt meg az Apple áruháza, és helyszíni jelentések szerint sokan maradtak hoppon azért is, mert nem tudtak a korábbi nyitásról, s 7 órára már kiürültek a polcok. 

Jelentések szerint a pekingi sorban állók között sokan voltak vándormunkások, vagy csak egyszerű megbízottak, akik valakiknek vásárolták, vagy vásárolták volna többnyire viszonteladás céljából a Kínában rendkívül népszerű, szinte tömegcikké vált Apple termékek legújabbikából.

A pekingi nagyáruháznál nem ez volt az első konfrontáció a vevőkkel. Az üzletnek tavaly májusban ideiglenesen be kellett zárnia, mert a várakozók egy csoportja zavart keltett, s nem tudták megfékezni őket. Négyen megsérültek és egy üvegajtó betört az incidensben.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1630 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x