Szupergyors liftet készített a Mitsubishi
Címlap / Őrület / Szupergyors liftet készített a Mitsubishi

Szupergyors liftet készített a Mitsubishi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Szupergyors liftet terveztek a Mitsubishi japán cég mérnökei, a felvonót a Kínában épülő Sanghaj Toronyban fogják használni. 

Az Egyesült Arab Emírségekben lévő Burdzs Kalifa hamarosan elveszíti a világ legmagasabb felhőkarcolója címét, de a világ leggyorsabb liftjével sem büszkélkedhet sokáig. A Mitsubishi a minap bemutatta egy új felvonó-technológia makettjét, a liftet - a még építés alatt álló - Sanghaj Toronyba tervezték. Az aerodinamikai jellemzőiben egy lövedékre hasonlító felvonó a lélegzetelállító 64 kilométeres óránkénti sebességre képes, míg a Burdzs Khalifa liftjei "csupán" 41 kilométer per óra sebességgel szállítják utasaikat - olvasható a Yahoo hírportálján.


A Mitsubishi felvonójának drótkötele magas szilárdságú, műanyaggal bevont acélból készül a nagy sebesség és a biztonsági szempontok miatt. A liftet gyorsasága mellett olyan motorral működtetik, amely képes elektromos áramot visszatáplálni, ami akár 30 százalékkal is csökkentheti a fogyasztását.

A felvonófülke mechanikai megoldásai miatt szinte rázkódásmentes, és a benne lévő levegő nyomását úgy szabályozták, hogy a benne utazóknak még füldugulásuk se legyen.

A szupergyors lift kipróbálásra még 2014-ig várni kell, amíg a Sanghaj Torony elkészül. Ez lesz a legmagasabb Sanghaj három legnagyobb felhőkarcolója közül. Az épület 632 méter magas, 128 emeletes, és 380 000 négyzetméteres alapterületű lesz. Ez lesz a második legmagasabb épület a világon a Burdzs Kalifa után legalább is addig, amíg Szaúd-Arábiában fel nem épül egy 1000 méteresre tervezett felhőkarcoló.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x