A franciák is beszállnak az Európa legmagasabb épületéért...
Címlap / Őrület / A franciák is beszállnak az Európa legmagasabb épületéért folyó versenybe

A franciák is beszállnak az Európa legmagasabb épületéért folyó versenybe

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Még ki sem nyitotta kapuit Londonban az Európa legmagasabb épületeként beharangozott The Shard (Üvegszilánk) nevű felhőkarcoló, de a franciák már most bejelentették igényüket a megtisztelő címre, és hozzáláttak saját, rekorddöntő ikertornyaik megépítéséhez. 

A Hermitage Plaza névre keresztelt toronypáros építési engedélyét a héten hagyta jóvá az illetékes párizsi hatóság. A brit Foster and Partners nevű építészeti iroda tervei alapján készülő 322 méteres felhőkarcolók 12 méterrel lesznek magasabbak a brit főváros égimeszelő üvegszilánkjánál. 

Az irodáknak, luxus apartmanoknak, bevásárlóközpontoknak és szállodának otthont adó épületpáros a francia főváros nyugati részében fekvő La Défense nevű üzleti negyedben fog magasodni.


A Cityn kívül, London Southwark városrészében, a Temze déli partján épülő The Shard munkálatai 2009 februárjában kezdődtek meg. A 450 millió font (157 milliárd forint) körüli beruházás már most Európa legdrágább építkezési munkálata. A híres olasz építész, Renzo Piano tervei alapján készülő 310 méter magas üvegtorony munkálatai a tervek szerint idén májusban érnek véget, és az épület várhatóan jövőre nyitja meg a kapuit. 

A 87 emeletes ultramodern épület 360 fokos panorámát kínál a városra. A London világvárosi státuszát szimbolizáló üvegtorony diadala azonban tiszavirág életű lesz. A párizsiak 93 emeletes büszkesége várhatóan négy év múlva készül, és ezzel hivatalosan is a Hermitage Plaza lesz Európa legmagasabb épülete.

A világ jelenlegi legmagasabb épülete a 828 méteres dubaji Burdzs Kalifa.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1317 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x