Súlyosan károsította a palackorrú delfineket az olajkatasztrófa...
Címlap / Őrület / Súlyosan károsította a palackorrú delfineket az olajkatasztrófa

Súlyosan károsította a palackorrú delfineket az olajkatasztrófa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Súlyosan károsította a palackorrú delfineket is a Mexikói-öbölben 2010-ben történt olajkatasztrófa - figyelmeztetnek a szakemberek a legújabb vizsgálatok alapján. 

A helyszíni vizsgálatok több faj esetében is alátámasztották, hogy a BP olajtársaság Deepwater Horizon nevű olajfúró platformjának felrobbanásakor kiömlő mintegy 757 millió liter kőolaj komoly környezeti károkat okozott a térségben.

Az amerikai óceán- és atmoszférakutató intézet, a NOAA jelentése szerint a szakemberek által tanulmányozott 32 delfin közül több igen sovány, vérszegény volt, légzési rendellenességben és májbetegségben szenvedett. Az állatok közel felénél alacsony szintet mértek a stressztűrőképességet, a metabolizmust és az immunrendszer szabályozását segítő hormon esetében - olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.


A louisianai partok menti Barataria-öbölben élő delfineket azt követően kezdték el tanulmányozni, hogy számos elhullott állatot találtak a parton közel a katasztrófa térségéhez. A 32 megfigyelt állat közül egy kivételével valamennyi élt még a vizsgálat lezárultával, ám Lori Schwacke, a kutatás vezetője szerint életben maradási esélyük igen csekély.

Amerikai szakemberek a múlt héten arról számoltak be, hogy a térségbeli korallkolóniák is a "stressz jeleit mutatták": kifakultak és szövetveszteségről tanúskodtak. A megvizsgált 43 korallkolónia majdnem felénél észleltek elváltozásokat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1612 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x