Ismét a WTC New York legmagasabb épülete
Címlap / Őrület / Ismét a WTC New York legmagasabb épülete

Ismét a WTC New York legmagasabb épülete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ismét a World Trade Center, pontosabban a 2001. szeptember 11-én megsemmisített Világkereskedelmi Központ ikertornyainak helyén épülő öt torony legnagyobbika a legmagasabb épület hétfőtől New Yorkban - ha az összehasonlításkor nem veszik figyelembe az Empire State Building tetejére épített 62 méteres antennaszerkezetet. 

A Freedom Towerként is emlegetett One World Trade Center (1 WTC) fém tartóoszlopainak magassága meghaladta az Empire State Building kilátószintjének "nettó" 381 méteres magasságát. Az épület, amikor a tervek szerint 2014 elejére készül el, összességében meghaladja majd az 541 métert, amivel az Egyesült Államok legmagasabb épülete lesz. A torony - a csúcsán lévő antennával együtt - 1776 lábra emelkedik majd ki a talajszintből, ami szimbolikus jelentőségű, mert az adat megegyezik azzal az évszámmal, amelyben kikiáltották az ország függetlenségét.

 
Az  Egyesült Államok legmagasabb épülete jelenleg a chicagói Willis- (korábban Sears-) torony, amely kevés híján 442 méter magas. A World Trade Center One egy nappal az ikertornyok lerombolását elrendelő Oszama bin Laden likvidálásának első évfordulója előtt utasította maga mögé az Empire State Building legmagasabb szintjét. Antenna nélkül az új torony 417 méteres lesz, pontosan annyi, mint az eredeti WTC.

Az amerikai kontinens legmagasabb építménye egyébként a torontói CN torony, amely az antennáival együtt több mint 553 méteres. A nyugati félteke legmagasabb ember alkotta építménye a kevés híján 629 méteres KVLY-TV televíziós antenna az észak-dakotai Blanchardban, a világ legmagasabb épületw pedig a 2010-ben átadott, több mint 828 méteres, dubaji Burdzs Kalifa torony.

A WTC két, leomlott ikertornyának helyén, a mintegy 3000 áldozat tiszteletére létrehozott emlékhelyet 2011. szeptember 11-én adták át. A támadás helyén épülő múzeumot idén adják át a látogatóknak, az új WTC-komplexumhoz tartozó öt felhőkarcoló közül az utolsókat pedig valamikor az évtized közepén.

A One World Trade Center (1 WTC) torony tervezője (David Childs mellett) és az egész WTC-komplexum főépítésze Daniel Libeskind.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2089 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x