Brit sírfelirat-toplista
Címlap / Őrület / Brit sírfelirat-toplista

Brit sírfelirat-toplista

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

"Mondtam, hogy beteg vagyok" - ez a sírfelirat "győzött" egy nagy-britanniai epitáf népszerűségi felmérésen. 

A felirat szerzője egy komikus, Spike Milligan - aki már nem él, és természetesen az ő sírján olvasható a mondat, amelynek eredetisége vitatható, mivel egy közismert vicc szerint nagyon hasonlót - "Na ugye" - íratnak a hipochonderek is saját sírkövükre. A 2002-ben, 83 évesen elhunyt Milligan ennek ellenére nagy fölénnyel győzött, a "szavazatok" kétharmadát kapta.

A második helyezett Oscar Wilde. A neki tulajdonított epitáf 10 százalékos népszerűségű: "Either those curtains go or I do" (Vagy a függönyök menjenek a szobából, vagy én - mondta állítólag halálos ágyán, ám ez máig vitatott.) Említésre méltó - a témába simul - Wilde egy másik mondása: "A halálról vagy jót, vagy semmit."

Harmadik, 7 százalékkal Frank Sinatra amerikai énekes "A java még csak most jön!" sírfeliratával.

Winston Churchill néhai brit miniszterelnök híres epitáfjával a hatodik helyre került. "Kész vagyok találkozni Teremtőmmel. Hogy ő is felkészült-e erre, az más kérdés."

A The Daily Telegraph című brit napilap epitáfválogatásából említésre méltók még:

"Micsoda fogyókúra!" (Frank Carson északír komikus)

"Nem lett volna szabad áttérnem a skót whiskyről a martinira." (Humphrey Bogart amerikai színész)

"Fűre lépni tilos!" (Peter Ustinov brit színész)

"Köszönet a vésnőknek, hogy hejesen irrta le sífeliratomat." (Stephen Fry angol humorista, író, színész 1957-ben született és - a "fentiekkel" ellentétben - még sohasem halt meg.)

"Na, most tényleg cidrizem!" (Fay Ripley brit színésznő. 1966-ban született, ő is "előredolgozott": él.)

Az epitáf felmérést a halálos betegeknek támaszt nyújtó Madame Curie Cancer Care alapítvány végezte, amely annak idején életre hívta és azóta is működteti a nagy-britanniai hospice ellátást.

Nagyon fontos, hogy az emberek megbeszéljenek olyan dolgokat, mint például hol szeretnék eltölteni életük utolsó perceit barátaikkal, szeretteikkel. Tudjuk, hogy a legtöbb ember azt szeretné, ha élete végén otthon ápolnák, ám az elhalálozások többsége még mindig kórházakban történik, azon a helyen, ahol az emberek legkevésbé szeretnének lenni - idézte Imelda Redmondot, a Marie Curie Cancer Care illetékesét a brit napilap.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x