Hajszálon múlik, hogy van Gogh festette-e
Címlap / Őrület / Hajszálon múlik, hogy van Gogh festette-e

Hajszálon múlik, hogy van Gogh festette-e

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-25

Egy hajszálon múlik annak kiderítése, hogy Vincent van Gogh festett-e egy képet vagy sem. Szakértők a festmény felületén felfedeztek és onnan leszedtek egy hajszálat, amelyet DNS-vizsgálattal fognak faggatni. 

A 8 centi hosszú, vörös hajszálból nyert molekulamintát összevetik a holland festő leszármazottainak DNS-ével. Ha bebizonyosodik, hogy a Csendélet bazsarózsákkal című kép valóban Van Gogh műve, akkor tulajdonosa, egy kölni műgyűjtő, Markus Roubrock egy csapásra 13 milliárd forintnyi összeggel lesz gazdagabb - bár e nélkül is dúsgazdag.

A festmény elkészülte 1889 tavaszára datálódik. 1977-ben Belgiumban egy padlásról került elő, Roubrock az apjától örökölte. Azóta is vitatott a kép eredete. Két független szakértő szerint Van Gogh festette, az amszterdami Van Gogh Múzeum szakemberi szerint nem, mert az ecsetkezelés nem vall a holland mesterre, és a kép pusztán ügyes hamisítvány.


Ami a hajszálat illeti, annak eltávolítója, Ester Monnik szerint akárkié is, biztos, hogy a kép festőjének fejéről származik.

"A művészről kellett a vászonra kerülnie, mivel nagyon mélyen beágyazódott a festékbe, több rétegnyi is rákerült - idézte Monnikot a The Daily Telegraph című brit lap.

A hajszál egyébként szabad szemmel alig volt látható, és sokáig senki nem is vette észre.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1329 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x