Facebook vita után ölt egy holland tinédzser
Címlap / Őrület / Facebook vita után ölt egy holland tinédzser

Facebook vita után ölt egy holland tinédzser

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A fiatalkorúakra kiróható legsúlyosabb büntetést szabta ki egy holland bíróság egy 15 éves fiúra, aki megölt egy fiatal lányt egy közösségi oldalon folytatott vita következményeként. 

Az arnhemi törvényszék egy év börtönre, majd azt követően három év elmegyógyintézeti kezelésre ítélte a tinédzsert, aki idén januárban szúrta le a vele egyidős Joyce Haut, akit a holland sajtó csak becenevén, "Winsie"-ként említ.

"A bíróság úgy ítéli meg, hogy a vádlott előre megfontolt szándékkal gyilkolta meg Winsie-t" - áll a bíróság indoklásában. "Szándékosan arcon és nyakon szúrta, egyértelműen ölni akart" - részletezi az ítéletet a törvényszék.


Az áldozat

Az akkor még csak 14 éves gyilkost egy bizonyos Polly W. és annak barátja, Wesley C. bujtotta
fel az emberölésre. Winsie és Polly korábban barátnők voltak, de Polly megharagudott Winsie-re, mert neki nem tetsző hozzászólásokat tett egy közösségi oldalon. Ezt követően hívta fel és kérte meg Polly barátja a 14 éves "bérgyilkost", hogy végezzen a lánnyal.

A gyilkos a lány családjának arnhemi otthonában követte el tettét. Halálosan megsebesítette a lányt, akinek apját is megsebesítette. A támadásnak szemtanúja volt a lány öccse. Az apa és a fiú szerint Winsie vérbe fagyva hevert a padlón. Polly, barátja és a későbbi gyilkos a közösségi oldalon arról beszélgettek, hogy a kiszemelt áldozat egész családját meg kellene ölni.

A bíróság szerint a most már 15 éves elítélt súlyos viselkedészavarral küzd és pszichopata hajlamai vannak. Édesanyja szerint előfordult, hogy pénzt ajánlott vele egykorú gyerekeknek, hogy játsszanak vele.

Az ügyészség úgy véli, ez az ügy azért különösen súlyos, mert gyerekek hidegvérrel kitervelték egy másik gyerek meggyilkolását. "A barátságból gyűlölet lett, és ezt a tervet a gyűlölet szülte" - mondta az ügyészség egyik tisztségviselője.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1362 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x