Matakó - 2014-re ezt az állatot minden focirajongó ismeri...
Címlap / Őrület / Matakó - 2014-re ezt az állatot minden focirajongó ismeri majd

Matakó - 2014-re ezt az állatot minden focirajongó ismeri majd

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A Dél-Amerikában honos matakó lesz a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság kabalafigurája. 

Ahogy a helyi szervezőbizottság közölte: a tatuszerű kabala nevét még nem hozzák nyilvánosságra; helyi idő szerint vasárnap mutatják be hivatalosan, miután internetes szavazáson kiválasztják.

A matakó emlős, az övesállatok családjához tartozik, tulajdonsága, hogy veszély esetén összegömbölyödik.


Mit kell tudni a matakóról:

Az emlős, páncélos és övesállat, a matakó magányos, nappal és éjszaka egyaránt aktív. Tápláléka a hangyák, termeszek és más rovarok, valamint kisebb gerinctelen állatok, de esetenként gyümölcsöket is fogyaszt és  átlagosan 12-15 évig él. A kutyához és más házikedvenchez hasonlóan hozzászokik az emberhez is.


Az állat fej-törzs-hossza 35-45 centiméter, farokhossza 7-9 centiméter és testtömege 2-3 kilogramm. A gyűrű, vagy öv a hát közepén elhelyezkedő megkeményedett bőrsáv, amely összenőtt az alatta húzódó puha, rugalmas bőrrel. A legtöbb állatnak háromöve van, azonban vannak négy- és ötgyűrűs példányok is. Veszély esetén a matakó úgy összegömbölyödik, hogy medence- és vállpáncélja (kiálló csontos lemezek) összeér. A fej- és a farokpáncél zárja a sárgadinnye méretű gömböt, s így védi az állat érzékeny, könnyen sebezhető hasát. A matakónak a mellső lábán 4 karma van. Az állat legfejlettebb érzéke a szaglása, orrával találja meg a táplálékot a földön és a föld alatt. Látása és hallása viszonylag gyengén fejlett.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2490 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x