A Love Me Do címu dallal döntöttek kórusban éneklési világrekordot...
Címlap / Őrület / A Love Me Do címu dallal döntöttek kórusban éneklési világrekordot

A Love Me Do címu dallal döntöttek kórusban éneklési világrekordot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Több mint 1600 Beatles-rajongó gyűlt össze pénteken Liverpoolban, hogy a híres gombafejűek első, pontosan fél évszázaddal ezelőtt megjelent Love Me Do című slágerét dalolva döntsék meg a kórusban éneklés világrekordját. 

Az 1631 kórustag helyi idő szerint pontban délben találkozott a város egyik mólójánál, hogy közös énekléssel ünnepeljék az 1962. október 5-én megjelent kislemezt, amely - a B oldalon a PS I Love You című szerzeménnyel - annak idején a brit slágerlista 17. helyéig jutott.


A rekordot a Guinness-szerkesztőség jelen lévő képviselője is megerősítette. A kórusban éneklés korábbi világrekordját 897 hang állította fel 2011-ben Chicagóban. Az egybegyűltek akkor a 25. születésnapját ünneplő, Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller’s Day Off) című filmben felcsendült Danke Schoent énekelték.

A liverpooli rekordkísérlet a jubileumát ünneplő világhírű brit együttes tiszteletére rendezett, egy éven át tartó ünnepségsorozat részét képezte. A daloló tömegben helyi iskolások és a különböző kórusok tagjai is részt vettek. A rekordkísérlet hivatásos énekesek vezénylete alatt zajlott.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1469 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x