Páratlan rekordok dőltek meg Budaörsön
Címlap / Őrület / Páratlan rekordok dőltek meg Budaörsön

Páratlan rekordok dőltek meg Budaörsön

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Kerékpáros magasugrás és mikroméretű origami hajtogatás - ezekben a számokban is rekordot döntöttek ma a lehetetlen kihívása elnevezésű versenyen. 

A viadal idén ünnepli harmincadik születésnapját, először Zürichben tartották meg 1982-ben. Az eseményt most először rendeztek meg Magyarországon. A szombaton kezdődött kétnapos versengés célja az volt, hogy a résztvevők minél több rekordot döntsenek meg.


Fekete Viktor kerékpárral magasat ugrik - MTI Fotó: Illyés Tibor

Az egyik leglátványosabb szám az volt, amikor egy terepjáró áthajtott Bányai Attila hasán. Ő volt az, aki néhány éve a torkának szegezett lándzsával egy 2,5 tonnás teherautót tolt el. Most arra vállalkozott, hogy egy 1,7 tonnás kocsi alá fekszik. A rekordkísérletet hosszas felkészülés előzte meg, és végül sikerült, a jármű ötször gördült át a hasára tett rámpán. Néhány horzsoláson kívül más baja nem esett a rekordernek.

Bányai Attila az M1 Híradójának elmondta: ilyenkor átkerül egy más állapotba, az energiát az igénybevett testrészéhez irányítja, és így nem érez fájdalmat.


Bányai Attila hasán áthajtott egy terepjáró - Forrás: origo

Megdőlt a kerékpáros magasugrás eddigi országos rekordja is. Fekete Viktor 10 centiméterrel múlta felül a korábbi csúcsot, 115 centimétert sikerült átugrania.

Ez a svájci férfi a telefonkönyv tépés rekordját állította fel. Az 1200 oldalas több mint egy kilós könyvet alig három másodperc alatt tépte szét. Elkészült egy háromszor-három milliméteres papírból hajtogatott szív is, amit szabad szemmel alig lehet látni, nagyító kell hozzá.


A szlovák Milan Roskopf bowlinggolyókkal zsonglőrködik - MTI Fotó: Illyés Tibor

A budaörsi Hermann Ottó Általános Iskolában rendezett fesztiválra öt országból huszonegy résztvevő érkezett. Az esemény védnökségét Erőss Zsolt hegymászó vállalta.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1906 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x